Gmail een stuk veiliger aldus Google

Secure Gmail

Secure GmailVanaf gisteren (20 maart 2014) lijkt Google zijn maildienst Gmail een stuk serieuzer te beveiligen. Google liet donderdag weten dat alle berichten vanaf nu worden gestuurd over het HTTPS protocol waardoor inzage niet zomaar mogelijk is. Dit zou er voor moeten zorgen dat alleen de verzender en de ontvanger het bericht kunnen lezen. De HTTPS optie bestaat al vanaf 2010 maar was niet verplicht om te gebruiken echter nu worden iedereen naar deze variant doorgestuurd. Dit komt deels door figuren als Edward Snowden en zijn spionage verhalen over de NSA.

Google zegt dat deze verandering “betekend dat niemand kan meeluisteren met je berichten als ze tussen de verschillende Gmail servers heen en weer worden gestuurd.” Zelfs als je gebruik maakt van een openbaar WiFi punt hoef je je geen zorgen meer te maken.
Zij gaan hiermee nog een stap verder dan hun eerdere policy wat er voor zorgt dat de berichten van server naar server alleen nog maar met encryptie over het bericht de deur uit gaan. De reden van deze aanpassing is dat de NSA er in geslaagd was om Google’s datacenters te hacken waardoor Google kosten nog moeite gespaard zou hebben om dit op te lossen en te patchen.

Betekend dit nu dat de Gmail berichtendienst volledig is beschermd tegen overheden die meelezen? Reken daar maar niet op! Als er iets is wat we de afgelopen jaren hebben geleerd is dat overheden altijd creatieve oplossingen heeft dit soort barrières te omzeilen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*