Maakt van je HTC One M8 een Harman Kardon editie!

Harman Kardon Edition

Harman Kardon EditionRecent doken er op verschillende sites foto’s op van een limited edition Harman Kardon versie van het toestel. Dit toestel is niet alleen qua uiterlijk anders maar heeft via de software een sound processor geactiveerd gekregen. Deze processor, standaard op de M8 (met Snapdragon 801 processor) zorgt ervoor dat de geluidservaring van de toch al goede speakers verder verbeterd wordt. Ze noemen deze toevoeging “Clari-Fi”. Er zit als extra bij deze versie ook een headset van Harman Kardon, een merk wat zich al jaren verdienstelijk bezig houdt met het maken van geluidsapparatuur met sub-merken als JBL en Infinity. Het toestel zal alleen in Amerika beschikbaar zijn dus de kans dat je er één in handen krijgt is vrij klein. Toch kun jij ook genieten van deze extra feature. De erkende XDA developer baadnewz heeft een manier gevonden om de soundprocessor te activeren. Ik als audiofiel kon het niet laten dit te gaan testen en het maakt echt verschil!
Ik heb dan weliswaar geen Harman Kardon headset maar met mijn Sennheiser in ears hoor ik wel degelijk verschil en ik vind het wel wat.
Hieronder zal ik dan ook den korte uitleg geven voor de mensen die deze ervaring ook willen.
Let er wel op dat het is aanbevolen het toestel s-off te maken omdat er een image aangepast dient te worden om de soundprocessor te activeren. Het process is vrij eenvoudig via Firewater te doen echter is er een kans dat je hiermee het toestel bricked zodat je niet meer overhoud dan een heel duur aluminium ding dat niet meer werkt. Niet om je bang te maken maar meer over even goed te lezen wat het inhoud zodat je weet wat je aan het doen bent.
Ik heb het s-off maken niet direct gedaan omdat ook ik het risico goed heb overwogen. Uit eindelijk is het in een paar minuten geregeld en kun je dit gewoon doen op een actieve rom zonder data te verliezen. Je hoeft voor dit stappen geen custom rom te gebruiken. Wil je net zoals ik genieten van nog meer moois dan de fabrieks-standaard dan kan ik het  aanbevelen om te kiezen voor ARHD 7.0 van mike1986. Voornamelijk onder de motorkap verbeterd en qua uiterlijk geen verschil. Je kiest toch niet voor niks voor HTC.  Bijkomend voordeel is dat je deze tutorial niet eens hoeft uit te voeren omdat mike1986 de optie heeft toegevoegd aan zijn AROMA installer voor de echte die hard. Ikzelf was nog geen s-off toen ik Clari-Fi wilde gaan proberen en heb onderstaande stappen genomen nadat ik s-off geregeld had. Hierover binnenkort meer overigens.

Wat heb je nodig

 • Een unlockte HTC One m8 (let op, alleen de M8, ieder ander toestel kan onherstelbaar beschadigen)
 • Custom recovery (TWRP 2.6.3.3 of hoger)
 • HTC naked drivers m8
 • Een vrije USB 2.0 poort op je laptop of pc (USB 3.0 en ADB gaan niet goed samen)
 • De bestanden van het originele draadje op XDA (op het moment van schrijven was dit versie 3 voor s-off) Helaas mag ik de bestanden niet op mijn site aanbieden omdat baadnews het aantal download niet kan tellen. De benodigde bestanden staan in de eerste post.
 • Mini SDK (download hieronder)

[wpdm_file id=14 title=”true” desc=”true”]

Het proces

 • Start je PC en sluit je M8 aan via de originele USB kabel op een vrije USB2.0 poort.
 • kopier het gedownloade bestand van baadnews zijn draadje naar je toestel (in mijn geval het bestand hk_enable_and_adsp_update_v3.zip)
 • Ga op je pc of laptop naar de map waar je de mini-sdk hebt uitgepakt. Klik terwijl je de shiftknop ingedrukt houd op de rechter muisknop en hier voor “opdrachtvenster hier openen”
 • in de command prompt, type “adb devices” gevolgt door enter. Als er een serienummer wordt getoond dan ziet Windows je M8 en ben je klaar om verder te gaan.
 • type nu “adb reboot recovery” gevolgd door een enter om het toestel opnieuw op te starten in de recovery modus. Hier gaan we een backup maken van de huidige werkende telefoon voor het geval het mis gaat)
 • Maak een backup van je huidige installatie. Ik ga er vanuit dat je al een custom rom gebruikt en dat we het process van een backup maken niet verder hoeven toe te lichten. Het is altijd raadzaam om voor het installeren van dit soort mods, een backup te maken van de huidige setup. Mocht je onverhoopt in een bootloop terecht komen dan kun je heel makkelijk terug naar de situatie waar je vandaan komt zonder centje pijn.
 • Klik vervolgens in het hoofdscherm van TWRP op install. Bladeren naar het eerder gedownloade bestand (hk_enable_and_adsp_update_v3.zip) en selecteer deze. Zorg er voor dat het vinkje “Zip file signature verfication” uit staat tenzij je weet hoe dit werkt.
 • Swipe vervolgens om de flash te starten. Dit zal enkele seconden duren.
 • Het is aan te raden om na iedere flash de cache en het dalvik cache te schonen. De kans dat alles in 1 keer goed werkt is groter. Je raakt niks kwijt en alles blijft gewoon werken.
 • Eenmaal dit gehele process gevolgt te hebben reboot je de telefoon en wacht je tot deze geheel is opgestart.

Instellingen

Harman Kardon SettingsEen deel van de Harman Kardon sound opties werken zowel op speaker als op je headset. Het tweede deel waar je kunt kiezen wel type headset je gebruikt werkt zoals je al kunt raden alleen met een aangesloten headset. Zodra de mod actief is krijg in in de instellingen een andere optie voor het geluid. BoomSound wordt in sommige gevallen nog getoond echter is niet meer werkzaam. In mijn geval zie ik alleen nog de instellingen zoals je op de afbeelding kunt zien.
Het is uiteraard ook mogelijk weer terug te gaan. Dit kun je simpel wel doen door de rom dit je gebruikt, geheel opnieuw te flashen. Hiermee ga je weer terug naar de originele sound setup. Mocht je de actie hebben uitgevoerd op een custom rom dan kun je ook je backup terug zetten of in het forum van baadnewz in de eerste post een stock zip bestand. Hiermee kun je terug naar de standaard software aansturing. Het process hiervan is gelijk aan hierboven beschreven alleen kies je dit keer voor het stock bestand.

Happy Flashing!

2 Reacties

  • Hallo Ricky,

   Ik ken de specificaties van de M8S niet precies maar de software is ongetwijfeld verschillend. De processor is sowieso anders. Ik zou deze actie dan ook zeker niet uitvoeren. Inmiddels is de truc op de laatste release van de M8 software ook niet meer van toepassing. Voor meer details verwijs ik je dan ook naar XDA
   Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*