Laad je accu 92 procent sneller op met de Legion Meter

Legion Meter

Legion MeterEen USB-multimeter met geïntegreerde OLED-display ontworpen om uw accu tot 92% sneller op te laden is het antwoord van PLX op Kickstarter.
Ook dit Kickstarter project juich ik van harte welkom en is een innovatieve manier om het zoveel voorkomende “Lege accu syndroom” een halt toe te roepen. Tezamen met allerlei andere technieken op het gebied van accu’s en laders is dit wel snel lijkt dit al dichtbij de consument te staan. Legion Meter is een apparaartje dat veilig je smartphone of tablet op te laden maar dan met een versnelling van 92%. Het beschikt over een ingebouwde multimeter voor het weergeven van spanning, stroom, vermogen en milliwatt uur op de geintegreerde OLED-display. De meter is volledig plug en play dus je kunt er gelijk mee aan de slag.

Batterij Diagnotics

design evolutionMet de aanwezige mWh meter kan het apparaatje nauwkeurig meten hoeveel stroom er gebruikt en opgeslagen wordt zodat er een nauwkeurige waarde van je accu bepaald kan worden. Dit is belangrijk voor het behoud van je accu. Zeker een aanrader omdat je de laatste tijd een trend ziet in smartphone’s en tablets waarvan je de accu niet zomaar kunt vervangen. Alles is mogelijk maar vanwege de waterdichtheid wordt het je niet makkelijk gemaakt.

Laad-versneller

overview devicesDe laad-versneller optie kan op twee manieren functioneren. Een Apple mode en een Android mode. Dit kun je handmatig instellen maar het apparaat kan ook op automatisch gezet worden zodat hij de ideale stand die nodig is om je accu op te laden zelf herkent. Iedere USB uitgang is anders echter met de Legion Meter haal je altijd het maximale uit de voeding en stopt het meest ideale in de accu.
Dit betekend overigens niet dat de Blackberry, de Windows Phone en andere devices niet per definitie ondersteund zijn. Deze maken gewoon gebruik van de Android stand. Er is wel een lijst met devices die getest zijn. Het zou dus wel kunnen voorkomen dat het niet werkt maar ik schat die kans vrij klein. Deze lijst zal echter met de tijd groeien naar mate er meer testen zijn gedaan.

Zoals geschreven is Legion Meter een Kickstarter project en hebben ze grootste plannen. Het bedrijf PLX Devices dat er achter schuil gaat staat al meer dan 10 jaar bekend om zijn innovatieve uitvindingen voor zowel de automotive branche als de particuliere branche.

Je hebt op het moment van schrijven nog 24 dagen (tot 19 juni 2014) de kans om mee te doen aan dit project maar het benodigde bedrag is al enige tijd ruimschoots bereikt.

https://www.youtube.com/watch?v=OKaGDogQ-PU

Link naar project: Legion Meter op Kickstarter

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*