Telegram is perfect alternatief voor WhatsApp!

Nu het nieuws vol staat met berichten betreft de overname van WhatsApp door Facebook, zijn veel mensen niet zo blij en zelfs zo gefrustreerd dat ze hun WhatsApp-account verwijderen. Het nieuws staat vol met alternatieve messenger apps, zelf hebben wij vanochtend nog een top 5 alternatieve messenger apps gepost.

Daar komt wat ons betreft nu een nieuwe app bij, met stip op nummer 1 willen we je attenderen op Telegram!

TelegramMet stip op nummer 1, omdat het bij ons geliefde Hangouts van Google net iets anders werkt en is vormgegeven dan WhatsApp en Telegram hetzelfde werkt en bijna hetzelfde oogt als WhatsApp, maar met een paar grote voordelen ten opzichte van WhatsApp.

Eerst waren we bij het schrijven van het vorige stukje nog sceptisch over de betrouwbaarheid van Telegram en het verschil met WhatsApp dat nu volledig in handen komt van Facebook, aangezien Telegram van de maker van de Russische variant van Facebook is, genaamd VKontakte, zeer groot en populair in de voormalige Sovjet-Unie.

Daarom lieten we Telegram in de genoemde top 5 van bekende alternatieven achterwege en hebben we de app vandaag eerst zelf getest en dit is onze eerste indruk.

Ten eerste is de encryptie van Telegram naar zeggen vele malen hoger dan die van WhatsApp! Zo kun je een “beveiligde chat” beginnen, waarmee de berichten standaard van eind tot eind versleuteld worden, en bovendien kun je mits gewenst instellen of die berichten na een tijdje bij de ontvanger verdwijnen. Ook is het voor de ontvanger niet mogelijk dat bericht door te sturen.

Ten tweede looft Telegram een beloning uit van een geldbedrag van maar liefst $ 200.000,- aan diegene die als eerste hun encryptie kan ontcijferen. Dit geeft al aan dat hoe zeker de mensen achter Telegram er van zijn dat dit onmogelijk is.

Ten derde merken we de snelheid en souplesse van Telegram direct op tijdens het eerste gebruik, alle emoticons en mogelijkheden om media en locatie te delen zijn tevens hetzelfde als in WhatsApp. Het voelt vertrouwd alsof WhatsApp een update heeft gehad en in een nieuw jasje is gestoken.

Ten vierde en laatste maar zeker niet onbelangrijk, althans voor ons TechFreaks is dat Telegram naast cross platform in tegenstelling tot WhatsApp WEL werkt op multiple devices! Het werkt niet alleen op je smartphone maar ook op je tablet, met officiële apps voor Android en iOS. Je kunt zelfs tegelijkertijd realtime aangemeld zijn met zowel je smartphone als bijvoorbeeld je tablet zonder een zogenaamde omslachtige “work-around” of verlies van data op één van beide devices. Er zijn zelfs momenteel nog onofficiële beta apps en software voor Windows Phone en een beta voor je laptop en desktop PC draaiend op Windows, Mac of Linux. Ook is er een beta app voor Chrome beschikbaar.

“Telegram, taking back our right to privacy”

Ben je na het lezen over deze app nieuwsgierig geworden en wil je Telegram zelf ook uitproberen? Dan kun je de app voor jouw favoriete device hier downloaden.

Wij verwachten dat meer mensen even enthousiast zullen zijn over Telegram, de tijd zal uitwijzen of deze apps in tegenstelling tot vele andere apps wel genoeg gebruikers zal aantrekken in Nederland.

Deel en zeg het voort!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*