Nederlanders verwijderen massaal Whatsapp!

Nadat gisteravond laat bekend werd gemaakt dat WhatsApp is overgenomen door Facebook wordt hét communicatiemiddel van de afgelopen jaren in Nederland direct massaal verwijderd.
Voornamelijk om privacyredenen, wat best wel dubbel is, aangezien WhatsApp bekend staat niet zo veilig te zijn.

WhatsApp verwijderen

De overname door Facebook wordt best negatief ontvangen. Men is onder andere bang voor meer reclame tussen de WhatsApp berichten door en dat de data die je verstuurd via WhatsApp door Facebook wordt misbruikt om advertenties te verkopen en privé gegevens van de gebruikers op te slaan voor commerciële doeleinden.

Op Twitter loopt de TimeLine (TL) over met klachten van boze WhatsAppers en mensen die de tot nu toe razend populaire app hebben verwijderd.

Alternatieven
Er zijn echter al jaren een aantal alternatieve messenger apps die het tot nu toe in Nederland niet kunnen winnen van WhatsApp. Wellicht dat hier nu verandering in komt. Hieronder onze top 5 alternatieven.

Google HangoutsHangouts is het antwoord van Google op WhatsApp en kwam in de plaats van Google Talk.
Hangouts is het afgelopen jaar flink verbeterd en uitgebreid. Je kan met iedereen chatten die een Gmail-account gebruikt en Hangouts ondersteunt groepsgesprekken en het versturen en delen van verschillende soorten media en ruime keuze uit emoticons. Je kunt zelfs met maximaal 10 mensen in video Hangout kletsen, waarbij degene die praat groot in beeld komt en de rest klein te zien is op het scherm. Hangouts werkt op je laptop, tablet en smartphone. Onze eerste keuze! Verder is het mogelijk om ook je sms berichten te integreren in Hangouts.

ViberViber is al meer dan 200 miljoen keer gedownload. Met Viber kan je sms’en, bellen en foto- en videoberichten delen via Wifi of 3G. Tevens is het mogelijk om gratis over WiFi in HD geluidskwaliteit telefoongesprekken te voeren. Bij Viber is je telefoonnummer de identificatie, net als bij WhatsApp. Viber werkt ook op tablets. De app synchroniseert uw lijst van mobiele contacten en detecteert automatisch wie Viber heeft. Pushberichten garanderen dat je nooit een bericht of oproep mist, zelfs niet als Viber uit staat. Viber ondersteunt tevens met een Desktop versie Windows en Mac.

ebuddy-XMSZo is er het Nederlandse eBuddy XMS, dat gelanceerd werd op 17 maart 2011, wat erg lijkt op Whatsapp wat de vormgeving en mogelijkheden betreft. eBuddy XMS is nog in ontwikkeling en zal nog verder uitgebreid worden. eBuddy XMS geeft je de mogelijkheid te chatten en foto’s en video’s delen.

BlackBerry BBMBlackBerry Messenger stelt je in staat te chatten met BlackBerry-, iPhone- en Android-gebruikers. De app werd afgelopen jaar eindelijk beschikbaar voor Android en iPhone gebruikers en is net als WhatsApp altijd verbonden zodat je chatberichten direct ontvangt. Je ziet dankzij de vinkjes achter een bericht of dit is afgeleverd of gelezen. Daarnaast kun je met de app stemberichten verzenden en groepsgesprekken voeren met maximaal 30 personen. Omdat WhatsApp al een aantal jaren een voorsprong en populariteit heeft gewonnen, zowel in Nederland als wereldwijd zijn er tot nu toe maar weinig mensen die BlackBerry BBM tot nu toe gebruiken, wellicht is nu het moment om dit als nog te proberen.

kik messengerKik Messenger heeft een overzichtelijke en rustige vormgeving en is wereldwijd al meer dan 40 miljoen keer gedownload. De app geeft je de mogelijkheid te chatten en foto’s, video’s en zelfgemaakte schetsen naar anderen te versturen. Je kunt naar andere Kik Messenger-gebruikers zoeken, groepsgesprekken worden ondersteund en je hebt als gebruiker zicht op zowel de verzonden-, afgeleverd-, gelezen- en aan het typen-melding.

Mocht je overwegen om over te stappen, dan zijn dit de beste alternatieven, mits al jouw familie, vrienden, collega’s en bekenden ook overstappen.

Op Twitter wordt onder hashtags als #byebyewhatsapp wereldwijd afscheid genomen van de gisteren nog zo immens populaire WhatsApp dienst!

1 Trackback / Pingback

  1. Telegram is perfect alternatief voor WhatsApp! | TechFreaksNL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*