Samsung Galaxy S5 vs iPhone 6 specs gelekt!

MWC 2014
Met de Mobile World Congress 2014 in Barcelona voor de deur is het wachten op nieuwe ontwerpen en concepten voor in de nabije toekomst op smartphone en tablet gebied.

Ook in 2014 is de strijd der smartphones heftiger dan ooit! Wie komt met de beste en meest verkochte smartphone op de markt, deze strijd is voornamelijk het bloederigst tussen Samsung en Apple! Alarmerende ringtones gaan inmiddels af, zowel Apple als Samsung zijn er klaar voor om hun volgende salvo’s respectievelijk te lanceren in de vorm van de iPhone 6 en de Galaxy S5 .

Samsung-Unpacked
Samsung heeft besloten om haar lancering van haar volgende paradepaardje te vervroegen van maart/april naar de openingsavond van het jaarlijkse MWC op 24 februari in Barcelona. De Zuid-Koreanen hebben de uitnodigingen al naar de pers gestuurd voor hun Unpacked5 evenement, dat meer dan een stille hint moet zijn dat het wel om de Samsung Galaxy S5 moet gaan draaien.

Om nog even wat benzine te gieten op de brandbare geruchten die al fel branden over de specs van Samsung’s nieuwe vlaggenschip de S5, duikt er bijna “on cue” een kopie op van een document, van een analist van de top Zuid-Koreaanse makelaardij, KDB Daewoo Securities. Het bedrijf heeft een geschiedenis van het openbaren van nauwkeurige details rond onaangekondigde apparaten lang voordat ze debuteren. Alhoewel het document in het Koreaans is, kunnen we uit een tabel en overzicht op pagina 6 duidelijk zien wat we kunnen verwachten van tenminste één van de komende Galaxy S5 modellen en de iPhone 6, dé nieuwe high-end smartphones in 2014 van de 2 rivalen. Maar als het waar is wat we uit deze specs vergelijking kunnen opmaken, dan zou naar verluid van deze nieuwe geruchten de aanstaande Galaxy S5 veel beter uit de verf komen dan de komende Apple iPhone 6 en Apple phablet!

iphone-6-vs-galaxy-s5

In KDB’s laatste berichten beweren de analisten van het bedrijf dat de Galaxy S5, in theorie op papier in ieder geval, zowel in uiterlijk als wat betreft de specs de iPhone 6 en iOS overtreffen. We kunnen er volgens de supply chain van anonieme bronnen vanuit gaan dat de Galaxy S5 wordt aangedreven door een 2,5 GHz Qualcomm Snapdragon 805 chipset met Adreno 330 GPU, of een Samsung octacore 64-bit Exynos SoC geklokt op 2 GHz. Net zoals bij de Galaxy S4 zal het per regio verschillen welke processor er in zal zitten. Bij ons in Nederland zal dat de Snapdragon versie zijn in verband met de 4G LTE netwerken. Andere specs zijn onder meer een 5.2″ of een 5.25″ AMOLED display met WQHD-resolutie van 2.560 x 1.440 pixels of te wel “2K”, wat een verbluffende 560 pixels per inch (PPI) inhoudt! 3 GB aan RAM geheugen net als bij de Samsung Galaxy Note 3, een intern geheugen met maar liefst 3 versies beginnend met 32GB, een 64GB variant en om de concurrentie met Apple denk ik aan te gaan zelfs een versie met 128GB aan opslag, een 16 megapixel camera aan de achterzijde, hopelijk met Optical Image Stabilization (OIS) maar dat is nog maar de vraag, en een 3,2 megapixel frontfacing camera voor het maken van selfies.

Samsung S5  patentSamsung Galaxy S5 patent

De Galaxy S5 zal voorzien zijn van een forse 3200 mAh batterij. De Galaxy S5 heeft de mogelijkheid om ‘self-guided’ draadloos te laden. In termen van veiligheid introduceert Samsung met de Galaxy S5 een eigen vingerafdruksensor, die wellicht aan de achterzijde komt te zitten als we kijken naar een gelekt ontwerp. De veiligheid zou door Samsung kunnen worden aangevuld met een zogenaamde iris herkenning. KDB zegt verder ook dat de Galaxy S5 de eerste Samsung telefoon zal zijn met een geheel metalen behuizing! Hieronder zie je een render (concept) dat gebaseerd is op de gelekte patenten van de Galaxy S5.

Samsung Galaxy S5 concept

De kunststof behuizing is bij de consumenten van Samsung al jaren een punt van kritiek! Dit zou dus wel eens het moment kunnen zijn waar wij met z’n allen al heel lang op zitten te wachten. Stiekem verlangen we allemaal al jaren naar een smartphone met aan de binnenkant de specs van Samsung en aan de buitenkant het gebruik van hoogwaardige en mooie materialen zoals dat van Apple. Zelfs de mede-oprichter van Apple, Steve Wozniak, die nu niet meer werkzaam is bij Apple zei in een interview met Wired dat er wat hem betreft een smartphone uit de Apple-stallen zou moeten komen die draait op Android. En dat dit helemaal niet zo gek zou zijn. Het lijkt er op dat Samsung hier gehoor aan gaat geven! Natuurlijk draait de Samsung Galaxy S5 op Android 4.4 KitKat.

iPhone 6 concept, geïnspireerd door Moto X
Als er echter een smartphone is die het succes van de Samsung Galaxy S5 in de weg zou kunnen staan en de lancering van de S5 in de schaduw kan zetten, dan is het de langverwachte iPhone 6, die luisterend naar de geruchtenstroom, dit jaar eerder dan gebruikelijk is, waarschijnlijk al in juni 2014 geïntroduceerd zal worden.
Dat zou betekenen dat Samsung’s Galaxy S5 iets meer dan drie maanden vrij spel heeft op de markt, en het dan de vraag is of Samsung dan al niet een beslissende voorsprong weet te vestigen op Apple.

iPhone 6 conceptWe kwamen in het najaar al met een bericht dat Apple aan het oriënteren is met hardware met verschillende schermmaten waaronder ook grotere schermen in de phablet categorie. Naast de iPhone 6 komt Apple nu dus waarschijnlijk ook met een grotere versie van de iPhone 6, een phablet-sized iPhone 6 om beter te concurreren met de over het algemeen grotere Android smartphones en phablets. De iPhone 6 zal komen met een 4.7″ en dus waarschijnlijk met een 5,5″ Retina kwaliteit display (Samsung Galaxy Note II formaat). Verder is de iPhone 6 voorzien van Apple’s eigen A8 processor. De iPhone 6 begint met intern geheugen bij 16 GB, oplopend van 32 GB naar maximaal 128 GB. De iPhone 6 heeft wederom slechts een 8 megapixel camera aan de achterzijde en net als de Galaxy S5 een 3,2 megapixel frontfacing camera.

iPhone 6 concept

De iPhone 6 zal voorzien zijn van een 1800 mAh batterij, die niet te verwisselen is. Een pluspunt is wel dat de iPhone 6 eindelijk magnetisch draadloos opgeladen kan worden. In termen van veiligheid gaat Apple met de iPhone 6 een stap verder door de toevoeging van gezichtsherkenning in aanvulling op haar vingerafdruksensor functie. De iPhone 6 zal naar alle waarschijnlijkheid niet draaien op iOS 8 maar op de “next-gen” versie van iOS, iOS 7.2.

Samsung, Smartphone King 2014?Kop aan kop bekeken. Als al deze gelekte informatie klopt, dan heeft de Galaxy S5 veel betere specs in termen van RAM-geheugen, batterijcapaciteit, connectiviteit, camera resolutie, zelfs als we de processors en het display vergelijken, is als het Apples met nou ja Samsungs.
2014 zou wel eens hét jaar kunnen zijn dat Samsung eindelijk klaar is om de eerste plaats te claimen op de smartphone markt, en dan niet alleen in termen van aantallen, maar ook in kwaliteit!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*