Komt Apple ook met een phablet?

Apple Store A'damZo resoluut als dat Apple voorheen was om aan het kleine vertrouwde en handzame scherm vast te houden, toch lijkt het er op dat dit in de komende tijd gaat veranderen.

Er zijn vorige maand al berichten opgedoken dat er binnen Apple een interne discussie is ontstaan. Na jaren lang vast te houden aan het 3,5″ scherm van de iPhone t/m de 4s kwam Apple vorig jaar met de iPhone 5 met een 4″ scherm. Vergeleken met de iPhone 4/4s was dit een verademing en een stap in de goede richting. Ook de vorige maand uitgekomen iPhone 5c en 5s hebben weer een 4″ scherm.

Uit eigen ervaring weten we dat wanneer we eenmaal upgraden naar een groter scherm, dat de kans zeer klein is dat we terug gaan naar een kleiner scherm.

Maar waar de grens voor jou persoonlijk ligt?

“That’s the question?”

iPhone Phablet
Geruchten doen de ronde dat Apple intern aan het testen is met een iPhone met een nóg groter scherm.  Apple zou momenteel aan het testen zijn met iPhone prototypes met verschillende schermformaten, variërend  van 4,8″ smartphone dimensies, zoals de HTC One, tot 6″ phablet “style” zoals de HTC One Max. Een phablet is een kruising tussen een smartphone en een tablet, en phablets zijn doorgaans tussen de 5,3″ en 6,3″ groot.

Als er nog een variant iPhone bij komt tussen de iPhone 4s, iPhone 5c/5s en de iPad mini 2, dan lijkt het ons een logisch gevolg van de trend en ontwikkelingen in de mobiele smartphone en tablet markt.

Stel je eens voor.. De “iPhone 6 mini”, “iPhone 6” en de “iPhablet 6”

iPhone prototypes

Dat Apple momenteel iPhones met verschillende schermformaten aan het testen is, wil niet zeggen dat er een dergelijke iPhone op de markt komt.
Maar het zou voor Apple, die momenteel nog steeds marktaandeel verliest aan Android, en aan het evenredig aan Apple groeiende Windows Phone, een sterke move zijn een poging te doen om de consument die een groter scherm prefereert te bereiken. Omdat het momenteel vrij stil is rond deze ontwikkelingen, lijkt het ons vrijwel onwaarschijnlijk dat Apple op korte termijn, zoals tijdens aankomend Apple event, met een phablet zal komen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*