Pry-Fy anti Wi-Fi tracking Android app

Pri-FiOp het moment dat er een professor van de Rutgers University werkt aan een Android app die u zal vertellen wanneer andere apps toegang tot de GPS functionaliteit van de smartphone om je locatie te bepalen, heeft de bekende ontwikkelaar “Chainfire” al de eerste versie van een nieuwe applicatie genaamd ” Pry-Fi” live gezet. De ongelijk handige app kan WiFi tracking volledig uitschakelen zonder de WiFi functie van Android devices echt uit te schakelen. Het zal WiFi tracking geheel stoppen maar zeker minimaliseren.

Handelaren, criminelen en andere duister volk gebruikt WiFi tracking om je in de gaten te houden zoals recent gebleken is bij de Nederlandse winkel ketens van Dixons, MyCom en iCentre. Zelfs als de WiFi is uitgeschakeld kan je telefoon informatie uitzenden op basis van “vragende” systemen. Op deze wijze kunnen ze goed zien wat je gedrag is als je binnen de straal van dergelijke systemen bent.

Als oplossing kun je WiFi geheel uitschakelen, inclusief het zoeken naar netwerken op de achtergrond waar de meeste gebruikers geen weet van heeft. Groot nadeel van deze “harde” manier is dat je altijd WiFi aan moet zetten als je er gebruik van wilt maken.

Pry-Fi laat het gewoon aan staan maar verberg je aanwezigheid op een andere manier. De app genereert een willekeurig MAC adres en doet alsof hij verbonden is. De “vragers” denken dat ze verbonden zijn en slaan valse informatie op. Omdat je MAC adres steeds willekeurig is zullen zij nooit de match kunnen maken als de opgeslagen gegevens worden uitgelezen.

Als je wel met een bekend accesspoint bent verbonden kun je er ook voor zorgen dat je een willekeurig MAC adres krijgt zodat je niet getraceerd kunt worden maar dit heeft voor sommige onder ons (myself included) nadelen als je draadloze netwerk ook beveiligd is op bekende MAC adressen. De app heeft ook een zogenaamde “War Mode” waarmee het Android toestel zich voor doet als een heel “leger” van apparaten waardoor het een stuk lastiger wordt je te volgen.

pry-fi-android-app
Chainfire, de maker en bedenker van deze en vele andere root gerelateerde apps zegt dat Pry-Fi in een “proof of concept” mode verkeerd en dat de ontwikkeling afhangt van de vraag naar deze app/techniek. De app is gratis te downloaden van Google Play maar heeft wel root nodig om te installeren en te functioneren.

Recente verslagen leggen veel geavanceerde manieren van data spionage door de NSA, het Britse QCHQ en de Canadese CSEC bloot. Hieruit blijkt dat er veel gebruik gemaakt wordt van WiFi tracking maar dat ook de telefoonmast locaties op grote schaal bekeken worden.

Wat mij betreft een goede app met mogelijk een placebo effect. Hoe dan ook, ik ga het zeker gebruiken. Zijn jullie potentiële gebruikers van dit soort apps en waarom? Deel het met ons via het onderstaande reactie formulier!

2 Reacties

    • Daar heb je gelijk in Frans maar om dit soort Apps aan je Mac adres en dergelijke laten draaien is het maar goed dat je root moet zijn. Het zijn tenslotte systeem bestanden en hardware wat wordt aangesproken. Ikzelf zou niet anders dan root access willen. Het voegt zoveel meer toe aan je toestel. Ben jij niet geroot dan?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*