Verkoop cijfers phablets groeit enorm

phablets1Verkoop cijfers phablets groeit enorm. Het zal naar verwachting oplopen tot 120 miljoen wereldwijd in 2018. Goedkopere processoren zorgen voor stijging in verkoop tablets.
Smartphone-platforms zoals Android, iOS en Windows Phone hebben enorm in de groei van de markt voor mobiele telefoons geholpen. Er is vraag naar high-end compacte smartphones zoals Sony Xperia Z1 Compact evenals voor extreem grote scherm phablets als Sony Xperia Z Ultra. Apparaten zoals Samsung Galaxy Note 3 en Xperia Z Ultra hangen tussen een phablet, smartphone of een tablet waarmee je kunt bellen. Phablets zijn misschien wel zwaar en te groot om makkelijk alledaags te gebruiken maar er valt niet te ontkennen dat je er steeds meer mensen mee ziet lopen. Komt dat door grotere schermen, zodat het uitvoeren van taken zoals surfen op het web, gaming en streaming content veel leuker is als gevolg van de toegenomen oppervlakte?

Samsung had gelijk over de vraag naar grote scherm Smartphones
The Samsung Galaxy Note was officieel de eerste smartphone die de naam phablet kreeg. Toch verklaarde bijna iedere critici, Samsung voor gek omdat het toestel te groot zou zijn om comfortabel met 1 hand te kunnen gebruiken. Bovenverwachting bleek die stap de eerste in groei van het aantal gemaakte en verkochte phablets. Samsung was sneller dan wie dan ook met het voorspellen dat dit een hit zou kunnen gaan worden en heeft daar de afgelopen 2 jaar goed van geprofiteerd. Nu pas beginnen andere spelers als Sony, HTC en Nokia deze markt pas een beetje te verkennen en brengen zij hun eerste phablets uit. Zijn ze te laat voor de phablet-party? Het lijkt er op van niet!

Volgens Juniper Research, zijn er bijna 20 miljoen phablets verscheept in 2013. Zij zien een stijgende lijn en als het zo door blijft zetten wat wel verwacht wordt dan zal het het aantal te verschepen phablets op 120 miljoen uitkomen voor 2018. Naar verwachting vooral in landen als Korea en China. Er is al enorme vraag naar goedkopere phablets in landen als India, Brazilië en Rusland. Smartphones vanaf 5,6 inch schermen worden als gezien als “mainstream” in deze landen.

Analisten van Juniper Research noemde Android en Windows dominante platformen in phablet markt mij zij het wel eens mis kunnen hebben. Er gaat al enige tijd een gerucht de ronde over de iPhone 6 met een groot 4,7 inch touchscreen. Als dit uitkomt dan kunnen de cijfers van Juniper Research wel eens ver van de werkelijkheid af liggen. Volgens een ander verslag door IHS iSupply afgelopen jaar zou de verkoop stijgen tot 140 miljoen toestellen in 2016. In dat onderzoek is wat serieuzer rekening gehouden met de mogelijke komst van de nieuwe iPhone.
sales-of-Phablets

Goedkopere processoren stimuleren de verkoop van phablets.
Niet alleen Apple maar ook Microsoft kan niet ontkennen dat er een enorme vraag is naar phablets. Bij een groter scherm moet ook de schermresolutie omhoog om een goede beeldkwaliteit te krijgen zodat het beeld scherp blijft. Omdat er voor een hogere resolutie meer rekenkracht nodig moet ook de processor betere specs hebben om in een phablet te kunnen draaien. In het verleden ondersteunde Windows Phone een maximale resolutie van 720p en een dualcore processor. Maar schermen groter dan 5 inch hebben minimaal een schermresolutie nodig van 1920 x 1080 pixels om de “retina scherpte” te behouden. Niet geheel onverwachts dus dat Microsoft onlangs heeft aangekondigd om ook 1080p te gaan ondersteunen en een krachtige quad-core Snapdragon SoCs van Qualcomm te gaan gebruiken in de nog uit te komen Nokia Lumia 1520.

Er is een enorme vraag naar entry-level phablets en lokale spelers zoals Intex, CoolPad en Micromax brengen meerdere phablets in de prijsklasse van USD 200 naar USD 350. MediaTek probeert te profiteren van deze vraag naar goedkopere phablets met de release van hun nieuwe octa-core MT6592 chipset. Deze processor combineert acht ARM Cortex A7 architectuur gebaseerde CPU-kernen met een vrij krachtige Mali-450 GPU. Met 4K in het vooruitzicht, zal deze markt alleen maar groeien in de komende jaren.

Welke beeldformaat heeft jullie voorkeur? Ik zelf gebruik een HTC One met een 4,7 inch scherm en 1080p resolutie en deze bevalt me geweldig. Grotere toestel waar ik ook mee wil kunnen bellen hoeft voor mij niet. Dan maak ik eerder de stap naar een 7 of 10 inch tablet.
Ik ben benieuwd naar jullie mening. Vul de poll in en reageer via het reactieformulier!

Welk schermformaat heb jij op je dagelijkse smartphone?

Bekijk resultaat

Laden ... Laden ...

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*