De iWatch, de volgende hit van Apple?

De iWatch is een horloge waar Apple mogelijk aan werkt. te werken. Omdat Apple het het apparaat nog niet officieel heeft aangekondigd blijft het onduidelijk hoe deze er precies uit zal komen te zien. Toch zijn er hardnekkige geruchten die zelf uit betrouwbare bronnen binnen Apple komen, dat er wel degelijk aan de iWatch wordt gewerkt.

iWatch-Concept-ADR-StudiosLaten we nu eerst eens kijken wat de iWatch precies is, het is een horloge maar je kunt er veel meer mee dan er alleen maar de tijd op aflezen. Je kunt de iWatch dan ook zien als een verlengstuk van je iPhone, krijg je namelijk een sms, een Whatsapp-bericht of een notificatie dan zal deze ook op je iWatch gaan verschijnen. Het is dus een smartwatch die we al van andere merken kennen. Zo hoef je de telefoon niet telkens uit je broekzak te halen om te zien wie contact zoekt. Ook als je gebeld wordt dan zal er op het display van de iWatch worden weergegeven wie er belt en je kunt daarna beslissen of je gaat opnemen of niet. Apple kan overigens hevige concurrentie verwachten op het gebied van de iWatch. Bedrijven waaronder Samsung, Kiezel, LG, Wellograph, Razer, Sony, ZTE en meer hebben al of hebben aangekondigd een smartwatch op de markt te brengen. De eerste geruchten lieten weten dat de iWatch in het eerste gedeelte van 2013 op de markt zou komen, vervolgens werd er gesproken over eind 2013  en inmiddels horen we steeds vaker de zomer van 2014.

Geruchten op een rij
Laten we de belangrijkste geruchten nu eens op een rij zetten, de eerste geruchten begonnen in december 2012 er was toen nog wel veel onduidelijkheid en het enige wat bekend was dat het om een horloge met Bluetooth-koppeling en OLED-scherm zou gaan. Een paar maanden later kwam de New York Times met een bron die werkzaam zou zijn bij Apple dat er inderdaad aan het horloge gewerkt zou worden en dat deze ook voorzien zou zijn van gebogen glas zodat deze beter om de arm zou passen. Na deze onthulling volgde de Wall Street Journal al snel met een verhaal dat er testen met een prototype gaande waren en als deze succesvol zouden zijn dat dan de massaproductie zou worden opgestart. Een deel lijkt mogelijk uitgekomen maar veel details zijn er nog niet beschikbaar.
Zo verscheen er kort geleden de onderstaande video die het genoemde gebogen glas heeft.

Wanneer wordt de iWatch gelanceerd?
De geruchten zeggen 2014, de meeste zeggen in de tweede helft van 2014.
In December 2013 beweerde een Chinese analist dat de lancering in oktober 2014 zal plaatsvinden samen met de iPhone 6. Hij zegt dat zijn bron dat Apple aan het testen is met 2 prototypes. In het begin van 2013 meld DisplaySearch dat Apple de roemruchte Apple Televsion “on hold” heeft gezet om voorrang te geven aan de iWatch.
Eén gerucht waarvan veel mensen hopen dat het niet waar is, is gebaseerd op Corning, de producent van het Gorrile Glass wat gebruikt wordt in de iPhone. Zij verwachten niet dat het nieuwe flexible Willow Glass zijn weg zal vinden naar de consument voor 2016.

Wat zal de iWatch ongeveer gaan kosten?
De CIMB Group analist die de iWatch in 2014 verwacht zegt dat de smartwatch ergens tussen de $149 en $229 zal gaan kosten. Dat is omgerekend op basis van de huidige koers ergens tussen de €110 en €170.

Zal de iWatch beter zijn dan Samsung’s Galaxy Gear?
Samsung-Galaxy-GearBegin september lanceerde Samsung zijn Galaxy Gear smartwatch echter lijkt dit uit te lopen op een flop. Samsung melde in november dat er 800.000 stuks zijn verkocht wereldwijd echter laten corrigeerde zij dat. Het ging niet om verkochte exemplaren maar om verscheepte. Er liggen er vermoedelijk nog een boel op de plank van de winkelier. Volgens insiders heeft Samsung er niet meer dan 50.000 werkelijk verkocht aan eindgebruikers. Verder is uitgelekt via dit document dat 1 op de 3 klanten het apparaat terug stuurd na de aankoop.

iWatch rivalen
Sommige bedrijven hebben eerder geëxperimenteerd met draagbare technologieën, waaronder horloges. Microsoft, bijvoorbeeld, lanceerde een slimme horloge rond een concept genaamd Smart Personal Object Technology die onthuld is in 2002, maar haalde het door magere prestaties weer van de markt.
Toshiba onthulde ook een prototype smartwatch dat een verbinding met iOS of Android telefoon kon maken tijdens de CES dit jaar. Het horloge kan gebruikers te waarschuwen voor gesprekken, e-mails en agenda-meldingen, en kan nieuws, het weer of GPS aanwijzingen laten zien. Het horloge herkent de gebruiker ook aan het beweeg patroon en kan op die manier zichzelf blokkeren als een dief probeert het horloge te stelen.
Andere soortgelijke apparaten die al op de markt zijn de Pebble, Nokia en Fossil Bluetooth 4.0 horloges, en de Sony SmartWatch die paren met Android-apparaten. Een Bluetooth SmartWatch werd ook gedemonstreerd door Martian horloges op de CES in 2013.
Grootste rivaal van Apple, Samsung, lanceerde haar Galaxy Gear in 2013, maar het apparaat was een flop beschouwd door velen.
In juni ging het gerucht dat Google aan een smartwatch werkt evenals een Android gaming console. Dit suggereert dat het bedrijf het bereik van Android wil verbreden naast smartphones en tablets om een concurrent van Apple te blijven.

Is iWatch een draagbare fitness device of een gezondheid en medische scanner?
Het lijkt waarschijnlijk dat de iWatch medische scan-en fitness controle technologie zou beschikken gezien de laatste overnames van bedrijven met patenten. Dat er fitness opties op zitten wordt kracht bijgezet toen bleek dat Apple, een Nike FuelBand ontwikkelaar heeft ingehuurd om het team te komen versterken. Ook is er een eerder melding dat Apple medische, fitness-experts voor de iWatch heeft ingehuurd.

Apple is druk bezig met het inhuren van experts in wearables en medische sensoren. Het iWatch-team is de afgelopen jaren verder uitgebreid en afgaande op de medewerkers die Apple daarvoor in dienst heeft genomen, draait het daarbij om biomedische toepassingen, fitnesstoepassingen en glucosesensoren. Een ervan is Nancy Dougherty, voormalig medewerker van Sano Intelligence, een bedrijf dat een soort pleister heeft ontwikkeld die je bloed kan analyseren – zonder dat er een naald nodig is.
medische-sensorBloedsuikerniveau, concentratie kalium, nierfunctie en elektrolytenverhouding zijn met de pleister van Sano Intelligence af te lezen zonder te prikken. Handig voor diabetici, maar ook voor mensen die om andere redenen hun bloedwaarden in de gaten willen houden. Afgelopen week werd bekend dat Google bezig is om een contactlens te ontwikkelen waarmee je glucosewaarden kunt aflezen. Maar als Apple een soortgelijke oplossing kan ontwikkelen in een horloge, hebben ze daarmee een streepje voor op de concurrentie: de pleisters kunnen een veel grotere variatie aan bloedwaarden uitlezen en een horloge-achtig accessoire is makkelijker te verkopen dan een lens die je in je oog moet doen. Dougherty werkt nu als Hardware Engineer bij Apple, zo blijkt uit haar Linkedin-profiel.

Wat denken jullie van het idee “Apple iWatch”? Laat het ons weten via onderstaand reactie formulier!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*