Wearable technology trends om in de gaten te houden in 2014

Google GlassDraagbare technologie heeft een druk jaar achter de rug.
Google Glass is gelanceerd om de eerste golf van “explorers” en Samsung introduceerde “slimme horloges” aan de massa. Wearables zullen alleen maar blijven groeien voorlopig en nieuwe markten aan gaan boren. Er worden schattingen gemaakt van $ 50.000.000.000 in de komende 5 jaar. Het nieuwe jaar staat voor de deur. Daarom even een vooruitblik op 3 wearable tech trends te verwachten in 2014.

De “tweede golf” van wearables komt.
wearablesWearables zijn een “bleeding edge technology”. Het is nieuw en geavanceerd, maar nog niet algemeen geaccepteerd. Veel van de technologie gaat door die cyclus en consumenten moeten dat in gedachten houden voor de aankoop. In 2014 gaan we worden begroet door een hele nieuwe serie van draagbare producten.
Early adopters of “eerste generatie” aankopen zijn vergelijkbaar met de eerste iPad’s. Er werd verwacht dat de techniek al ver genoeg gegroeit was maar dit bleek in praktijk een beetje tegen te vallen. De volgende generatie nadert snel in 2014. Google is al aan het “pushen” met Glass 2 maar verwacht ook “smart ring’s” en kleding met sensoren.

Wearable technology zal snel gebruikt gaan worden in je auto.
De auto is natuurlijk een uitgesproken ideaal voorbeeld van een heads-up display (beeld pojectie op het voorraam), de zelfde techniek als Google Glass biedt. De auto is een “gevangen” omgeving en misschien wel de perfecte plek om informatie met onze wearables te delen. Als voorbeeld, als de chauffeur gestrest is en je smartwatch “meet” dit zodat hij de radio opdracht geeft om rustgevende muziek af te gaan spelen.

Nissan Nismo Watch In CarWearables kun de luchtkwaliteit meten in de auto wanneer je bijvoorbeeld langdurig in de file staat en de luchttoevoer aanpassen. De wearables kunnen de gezondheids toestand van de chauffeur lezen en hier op handelen. De hulpdiensten bellen in geval van een ongeluk. Auto fabrikanten zal inmiddels al begonnen met ontdekken van de mogelijkheden die wearables allemaal kunnen bieden. De Nissan NISMO is een vroeg voorbeeld. Het is dan ook te verwachten dat er meer samenwerkings verbanden zullen ontstaan tussen auto fabrikanten en wearables fabrikanten wat de veiligheid moet gaan verhogen voor iedere verkeersdeelnemer.

Wearables zal nieuwe privacy-aspecten aan het ligt gaan brengen in het nieuwe jaar.
PrivacyDe meeste wearables zullen via internet werken en op één of andere wijze zal dit “verkeer” ergens worden opgenomen. Wearables voor de gezondheid zullen synchroniseren om informatie over je gezondheid bij de artsen of verzekeringsmaatschappijen en navigatie gebaseerde wearables kunnen data verzenden over je lokatie welke via GPS is verkregen.

Wij, de consument, zullen moeten beslissen hoeveel van onze privacy we willen inruilen om wearable tech te kunnen gebruiken en dit moet een bewuste keuze zijn.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*