Android 4.3 update eindelijk voor Samsung Galaxy Note II in Nederland beschikbaar voor download!


Eindelijk was het gisteravond laat zo ver! Ik ontving de door velen geanticipeerde push notificatie van Samsung Nederland op mijn oude vertrouwde Samsung Galaxy Note II, dat de update klaar staat voor download met Android Jelly Bean 4.3.
Handmatig zoeken naar de update op je Note lukt niet, dus je zult geduldig op je beurt moeten wachten. Voor Galaxy Note II bezitters die de update nog niet hebben is het te hopen dat ze dit kerstcadeautje van Samsung nog op tijd gaan ontvangen.
Nu we op andere devices zoals de Nexus apparaten inmiddels lang en breed Android KitKat 4.4.2 gebruiken, lijkt dit oud nieuws maar is het een meer dan welkome softwarematige verbetering ten opzichte van het oude 4.1.2.

Zo is de Galaxy Note II nu voorzien van een vernieuwd instellingen menu dat te vergelijken is met de Note 3 en S4, is Samsung Knox beveiligingssoftware toegevoegd en is de Note II nu geschikt om te koppelen aan bijvoorbeeld de Galaxy Gear smartwatch door een Bluetooth update naar 4.0.

Een persoonlijke verademing vind ik de veranderingen in de standaard mail applicatie van Samsung die nu een vernieuwd uiterlijk heeft gekregen met lichte kleuren wat in combinatie met het super amoled scherm van de Note II in elke lichtomstandigheden veel beter te lezen is. Nog een grafische verbetering is dat de statusbalk in het vergrendelscherm eindelijk transparant is, alleen erg jammer dat Samsung dit ook niet heeft doorgevoerd bij het startscherm. Nog een pluspunt is de mogelijkheid om eindelijk daydream apps te kunnen gebruiken.

Wij hopen dat Samsung snel komt met een update naar Android KitKat 4.4 of hoger voor de Samsung Galaxy S en Note series en dan natuurlijk niet alleen voor nieuwste modellen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*