T8 Spider, de 3D geprinte spider robot krijgt goedkoper broertje

Zeg hallo tegen de nieuwe T8X . De originele 3D geprint T8 spider robot gaat mainstream !

T8 spider robotDe T8 bestaat al enige tijd maar is voor de meeste mensen te duur en hij is leverbaar in een beperkte opgave. Nu is er de T8X, welke op dit moment gereed wordt gemaakt voor productie. Deze T8X is veel goedkoper te maken en dus ook in aanschaf. In tegenstelling tot de originele T8 die met een 3D printer  wordt geproduceerd wordt de T8X gemaakt  middels spuitgieten. Met deze techniek kan je vloeiende, hoogwaardige en duurzame onderdelen produceren. Deze techniek is veel minder complex en goedkoper.

Met de Bigfoot ™ Robotics Engine van dezelfde makers van de oorspronkelijke T8, omvat het alle toeters en bellen van de originele versie, plus nog veel meer!

De Bigfoot ™ Robotics Engine behandelt alle complexe wiskundige berekeningen die nodig zijn voor het besturen van op meerdere poten lopende robots. Alle complexe berekeningen zijn veilig verborgen voor de gebruiker vergelijkbaar met een zwarte doos. Dit betekent dat de gebruiker alleen maar korte en eenvoudige opdrachten hoeft te verzenden naar de robot (bijvoorbeeld de instructie om vooruit te lopen op een gewenste snelheid) en de motor zal automatisch zorgen voor alle details, inclusief inverse kinematica, been traject planning, been gang coördinatie, motorische controle, etc. Dit maakt het heel eenvoudig voor iedereen om te spelen met geavanceerde robotica.
Recent is  Wi -Fi is toegevoegd wat betekend dat er nog veel meer mogelijkheden bij gekomen zijn waaronder de manier van draadloos besturen. Dit geeft nog meer controle over de T8X.

T8X-RobugtixBelangrijkste specificaties:

  • Spuitgegoten exoskelet
  • Draadloos aangestuurd via Wi-Fi
  • Mogelijkheid om scripts te delen met anderen
  • Vermogen om te communiceren met andere T8X
  • Afstand toegankelijk vanaf elke locatie met Wi-Fi-verbinding
  • Optionele seriële communicatie spelden voor directe controle en ontwikkeling op maat
  • Aangedreven door 26 geavanceerde Robugtix servomotoren met PID-regeling en aanpassingsmogelijkheden
  • Touchsensing mogelijkheden
  • Ingebouwde batterij oplaad systeem
  • Oplaadbare batterijen inbegrepen

De T8X zonder de losse controler te bedienen waardoor het niet verplicht is deze er bij aan te schaffen.
De T8X is te bestellen op de website van Robugtix en via Hongkong wereldwijd te verzenden zodra deze in juni 2014 beschikbaar zal zijn. Er zijn verschillende manieren van aankopen mogelijk waaronder reservering wat wel een beetje extra kost. Geen probleem voor de echte TechFreak lijkt mij 🙂

Als leuke afsluiter een T8 die de samba danst!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*