Eerste Android smartphone standaard met CM10!

Wie kent ‘m nog? De Samsung V200.
Dit was in 2003 mijn eerste camera telefoon, met een 65.000 kleurenscherm en een van achter naar voor draaibare 0,1 megapixel camera (CIF, 352 x 288 pixels) en multi color LED notificatie onder het blauw verlichte tweede display. Je kon er MMS berichten mee sturen, zoals kleine foto’s. In die tijd high-end en innoverend!

Samsung V200 Samsung V200

Ruim 10 jaar later zien we dit concept van een draaibare camera weer terug in een Android smartphone!

Afgelopen september werd in Hong Kong het nieuwe paradepaardje van Oppo aan de pers geïntroduceerd, de Oppo N1. Nu is dat in Nederland geen groot nieuws geweest, omdat het merk Oppo in Nederland nog niet bekend en actief is, maar daar komt nu verandering in!

2013-11-10De draaibare camera is terug van weg geweest! Waar de Samsung V200 10 jaar geleden een draaibare 0,1 megapixel camera had, heeft de Oppo N1 er één van 13 megapixel en kan in full HD filmen. Met de draaibare camera kan je dus aan beide zijden kwalitatief hoogwaardige foto’s en films maken. De focus van dit toestel ligt dan ook op de draaibare camera! De Oppo N1 camera heeft een speciale lens die opgebouwd is uit 6 aparte lenzen, met een module 1/3.06 en heeft een aperture van f/2.0, waardoor ook onder donkere lichtomstandigheden goede foto’s gemaakt kunnen worden. De camera beschikt over 2 flitsers onder elkaar, 1 is voor foto’s en filmen vanaf de achterzijde en 1 is speciaal voor het maken van selfies aan de voorzijde. De camera start op in slechts 0,6 seconden zodat je het moment niet snel mist! Verder zit er als extra accessoire een soort van afstandsbediening voor de camerafunctie bij de Oppo N1, de O-Click Control, waarmee je tot op 50 meter afstand een foto kunt nemen met je Oppo N1.

Oppo N1 Cam

Nog een opvallende feature op de limited edition van de Oppo N1 is de userinterface die aanwezig is. Dit wordt namelijk de eerste smartphone waarop standaard CyanogenMod draait!

CyanogenModVoor degenen die niet weten wat CyanogenMod is een korte uitleg. Naast de stock Android userinterface en alle toevoegingen en zogenaamde skins van de fabrikanten die over Android worden toegepast op hun eigen toestellen, zijn er binnen de Android community wereldwijd erg veel developers die hun eigen userinterface maken met een eigen uitstraling en alle nuttige en mooie functionaliteiten er aan toegevoegd en zelfs verbeterd, waarin minder bruikbare of nutteloze functies zelfs worden weg gelaten. Zo is CyanogenMod ook een userinterface waar al verschillende versies van zijn uitgekomen. Hoewel slechts een beperkt aantal van de totale CM-gebruikers ervoor kiezen om hun gebruik van de firmware te melden, had CyanogenMod 2 maanden geleden meer dan 7,5 miljoen actieve installaties op Android apparaten geregistreerd.
Het is zo populair dat er zelfs sprake is van het plaatsen van een CyanogenMod download in Google Play in de toekomst.

Het is daarom ook niet gek dat Oppo de keuze heeft gemaakt om te komen met een toestel waar “out of the box” het zeer populaire CyanogenMod 10 op draait, zonder dat je er zelf iets voor hoeft te doen.

Verder beschikt de Oppo N1 over een 5,9 inch Full HD 1080p scherm. Minpunt van de Oppo N1 is dat het toestel draait op een 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon 600-chipset met 2 GB RAM werkgeheugen en een intern geheugen van 16 en 32 GB. Het is jammer dat er niet gekozen is voor de Snapdragon 800 zoals bij de Samsung Galaxy Note 3 en Sony Xperia Z1 en Nexus 5. Hierdoor loopt de Oppo N1 iets achter op de laatste toestellen die uitgekomen zijn. Nog een nadeel is dat het geen 4G mogelijkheden heeft. Een pluspunt wat wel onze aandacht trekt is de ongelooflijk zware accu die dit toestel voorziet van maar liefst 3610 mAh aan juice!

Al met al ziet de Oppo N1 er heel mooi uit. En met een zeer stabiele en snelle CyanogenMod 10 er op draaiend zou de N1 prima prestaties moeten kunnen leveren.
Wij zijn dan ook erg benieuwd naar dit Chinese toestel! We moeten nog een maandje wachten, want de Oppo N1 limited CyanogenMod edition ligt vanaf december in de winkel met een adviesprijs van zo’n € 425,00.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*