De LG G Flex – Eerste gebogen smartphone met gebogen batterij!

We zeiden het begin oktober al, nog voor het einde van het jaar gaan we minimaal 2 gebogen smartphones of phablets zien.

LG G Flex angled
De eerste gebogen phablet werd 9 oktober door Samsung gepresenteerd, de Samsung Galaxy Round, met een over de horizontaal gebogen 5,7″ HD Super Amoled scherm. Ook gingen er al geruchten dat ook LG zou komen met een gebogen 6″ phablet, die de bijnaam LG Z kreeg. LG timmert de laatste jaren hard aan de weg en streeft naar de top. Ze zijn op de goede weg met hun laatste ontwerpen zoals de Optimus G, G Pro en LG G 2. Ook de Nexus 4 en net uitgekomen Nexus 5 van Google zijn door LG gemaakt.

LG G Flex  zijaanzicht
Er is nu meer bekend gemaakt over het nieuwe ontwerp van de gebogen LG en ook de naam is bekend gemaakt, de LG G Flex!

In tegenstelling tot Samsung heeft LG gekozen voor een verticaal gebogen scherm, dat dus over de lengte in plaats van de breedte gebogen is, zoals bij de Samsung Galaxy Round het geval is. LG gebruikt in voor haar high-end smartphones en phablets de laatste jaren IPS LCD schermen, maar deze hoogwaardige schermen zijn in een gebogen ontwerp niet toe te passen. Het scherm van de LG G Flex is daarom ontwikkeld en gemaakt van flexibel plastic en betreft een 6″ OLED scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Dit nieuwe scherm wordt ook wel POLED genoemd, oftewel plastic OLED.

De achterkant van de LG G Flex heeft nagenoeg hetzelfde ontwerp als de LG G2 met onder de camera de volume up en down knoppen met in het midden daarvan de power knop, waarschijnlijk weer met een gekleurde LED notificatie eromheen. LG komt met nóg een innovatie en heeft de LG G Flex voorzien van een bijzondere achterzijde met een “Self Healing” coating. Volgens LG kan deze elastische coating alledaagse krasjes vanzelf herstellen, zoals een dagcrème je huid hersteld, waardoor het toestel langer mooi blijft. Hoe deze coating in praktijk precies werkt is nu voor ons nog onbekend, omdat het toestel vooralsnog niet beschikbaar is.

De LG G Flex is verder voorzien van dezelfde processor als de G2, een 2.26 GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800, 450MHz Adreno 330 GPU, 2 GB RAM, 32 GB intern geheugen, voorlopig nog Android 4.2.2 Jelly Bean, 4G/LTE-A, WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.0 LE, NFC, USB 3.0 voor supersnelle dataverbinding. Verder is de LG G Flex uitgerust met een 13 megapixel aan de achterzijde en een 2,1 megapixel camera voor selfies en videogesprekken. Net als de G2 is de G Flex uitgevoerd met de KnockOn functionaliteit, waarmee je het scherm ontgrendeld en activeert door tweemaal te tikken op het touchscreen.

LG G Flex

Extra nieuwe functies van LG’s Optimus 3.0 user interface zijn Q Theater, waarmee je rechtstreeks op het vergrendelscherm je foto’s en video’s kunt bekijken. Met de urgente oproep signalering wordt je via de LED-notificatie gewaarschuwd als je meerdere gesprekken achter elkaar hebt gemist van dezelfde beller. Het vergrendelscherm kan je laten veranderd wanneer gewenst mee afhankelijk van de stand waarin je de telefoon vast houdt. Verder zou de telefoon voor media moeten zijn voorzien van 24 bit HiFi en 192 kHz playback.

LG gebogen accuVanwege de verticaal gebogen vormgeving was LG ook genoodzaakt om een nieuw ontwerp voor de accu te maken. Anders zou er slechts een hele kleine accu in de LG G Flex verwerkt kunnen worden, die niet genoeg capaciteit zou bieden voor eisen van de hardware specs van de smartphone en phablet van vandaag de dag. LG komt dan ook met de eerste gebogen accu voorzien van een gepatenteerde techniek. De gebogen accu heeft een capaciteit van maar liefst 3500 mAh!

Er zijn inmiddels ook al beelden uit Argentinië opgedoken van de LG G Flex, om die te bekijken klik je hier.

LG heeft er net als Samsung voor gekozen om zich eerst te focussen op de thuismarkt, maar het is wel de bedoeling dat de rest van de wereld zal volgen. De LG G Flex zal nog deze maand verkrijgbaar zijn in Zuid-Korea.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*