Vandaag dan eindelijk de lancering van de Nexus 5

We wachten er met z’n allen al heel lang op!
Vandaag op 31 oktober 2013, Halloween avond is het dan eindelijk zover: De Nexus 5 is gelanceerd!

Nexus 5 zwartNexus 5 wit
De Nexus 5 is door Google wederom in samenwerking met LG ontwikkeld speciaal voor de nieuwste versie van Android 4.4. KitKat.
Het is de de dunste en snelste Nexus smartphone ooit. Het design is verfijnd met keramische power en volumeknoppen en straalt eenvoud uit.
De Nexus 5 is zoals de naam ook al zegt voorzien van een 5″ (1920 x 1080) Full HD scherm, een quad-core 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 processor met Adreno 330 graphics, 2 GB RAM geheugen, 16 en 32 GB intern geheugen dat helaas niet uitbreidbaar is met een microSD, 2300 mAh batterij goed voor zo’n 17 uur gesprekstijd, 8,5 uur surfen via WiFi of 7,5 uur surfen via 4G/LTE.

Ja, de Nexus 5 is dus ook geschikt voor de nieuwe standaard in Nederland met 4G/LTE mobiele internetverbinding en geschikt voor ultra snelle dual-band WiFi verbinding.
De camera aan de achterzijde van de Nexus 5 is voorzien van een geavanceerde nieuwe 8 megapixels lens die meer licht opvangt en daarmee perfect is voor helderdere nacht- en scherpere actiefoto’s. Hoe vaak heb je met je smartphone een foto gemaakt, die achteraf teleurstellend is door dat de foto “bewogen” genomen is en daardoor resulteert in een onscherpe afbeelding? Dit zal je nu niet snel meer gebeuren, door het gebruik van de optische beeldstabilisatie (OIS) schiet je de mooiste foto’s.

Met de HDR+ modus springen de kleuren op de foto van je scherm. Met de Nexus 5 leg je snel en op tijd de herinneringen vast die er toe doen. En zoals we gewend zijn van Android kan je die op alle manieren eenvoudig delen via al je geïnstalleerde Android apps.

Aan de frontzijde is de Nexus 5 voorzien van een 1.3 megapixel camera voor selfies, Google Hangouts en Skypen. Verder is de Nexus 5 nog voorzien van de mogelijkheid tot draadloos laden zonder toevoeging van een lelijke cover of hoes die het extern mogelijk maakt. Een extra zuinige Bluetooth 4.0 LE (Low Energy) voor draadloze verbinding met al je andere bluetooth apparaten zoals een smartwatch of een dockingstation of draadloze speakerset. Ook aan boord is natuurlijk een NFC chipset.

De Nexus 5 is ook in Nederland binnenkort beschikbaar in het zwart en wit voor € 349,00 voor het 16 GB model en € 399,00 voor het 32 GB model. Voor de high-end specs waar dit toestel mee komt is dit heel aantrekkelijk en scherp geprijsd. Net op tijd voor de aankomende feestdagen! Hopelijk ligt de Nexus 5 dan ook snel in de Nederlandse winkels!

1 Trackback / Pingback

  1. Onderzoek in VS suggereert groei overstap van Android naar iOS in 2013 | TechFreaksNL

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*