Officiële persfoto Nexus 5 van Google

Het lijkt er op dat de eerste foto’s zijn “gelekt” van de Nexus 5.
Wij geloven niet dat dit per ongeluk is gebeurd dus laten we het een “official leak” noemen.
Zoals je kunt zien is de telefoon aangedreven door Android 4.4 KitKat met een vernieuwde gebruikers interface. Het is nog steeds een minimalistisch ontwerp, zoals we dat ook gewend zijn van Google, terugkijkend op de Nexus 4 en Nexus 7 modellen. Allemaal wereldwijd erg gewild en een groot succes!

Google Nexus 5Er is nog niet veel te zeggen over de visuele veranderingen van Android 4.4 KitKat, maar op de afbeelding is te zien dat er witte notificatie iconen zijn en dat zowel de camera als de telefoon iconen zijn veranderd.

Wij vinden het toestel mooi om te zien. De volume knoppen zijn weer aan de linker zijde gesitueerd en de power knop zit rechts, wat typerend is voor Nexus modellen.
Je kunt het toestel makkelijk aan zetten door met je duim op de knop te drukken. Veel toestellen hebben deze knop aan de boven zijde zitten, waardoor je met de huidige scherm formaten, die alleen maar groter worden, grote handen moet hebben om deze makkelijk te bedienen.

Wat betreft de behuizing is er gekozen voor een hoogwaardige kwaliteit kunststof. Het scherm is vermoedelijke een IPS LCD 4,95″ met een 1080p (Full HD) resolutie. Er gaan geruchten dat het hart van deze nieuwe Nexus 5 een Quallcom Snapdragon 800 processor zal hebben. Wij vermoeden dat dit nieuwe familielid in de Nexus familie, evenals zijn voorgangers, een heel groot succes gaat worden.

Wanneer het toestel officieel gelanceerd gaat worden is nog speculeren alhoewel wij eerder melde dat dit vermoedelijk 28 oktober zal zijn. Wij kijken er in ieder geval naar uit!

Wil je meer lezen over het aankomende launch event van Google Android 4.4 KitKat en de Nexus 5?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*