Lancering Google Android 4.4 “KitKat” en Nexus 5 nabij!

Android 4.4 KitkatAndroid 4.4, ook wel bekend onder de bijnaam KitKat, wordt deze maand nog officieel aangekondigd en gepresenteerd door Google.
Kijkend naar presentaties van Google in het verleden worden er meestal gelijktijdig Nexus apparaten geïntroduceerd, zoals de Nexus 4 smartphone van LG en de Nexus 7 (2012 editie) tablet van Asus.
De Nexus lijn van Google bestaat tot nu toe uit smartphones en tablets die telkens om de circa 2 jaar (2 edities) door een andere fabrikant gemaakt worden. In het verleden gemaakt voor Google door HTC, Samsung, Asus en LG.
Nexus staat bekend om de goede verhouding van hardware met high-end specs voor een betaalbare prijs!

De kans is erg groot dat de opvolger van Google’s huidige smartphone de Nexus 4, je raadt het al, de Nexus 5 ook weer tijdens dit event door Google zal worden gepresenteerd.

Nexus 5
Nexus 5 achterkant

De Nexus 5 wordt wederom door LG gemaakt en beschikt over de volgende specs: waarschijnlijk de eerste MEMS-camera die enorm snel scherpstelt, binnen een fractie van een seconde, aan de achterzijde met 8 megapixel en aan de voorzijde voor selfies en videobellen een 1,3 megapixel exemplaar, NFC, draadloos laden, Bluetooth 4.0 dat minder energie verbruikt en natuurlijk Android 4.4 KitKat.

Zie hieronder 2 filmpjes over de nieuwe MEMS-camera techniek die in februari al te zien was in Barcelona bij het Mobile World Congress:

Het 16 GB exemplaar van de Nexus 5 (€ 299,-) moet het doen met een 2300 mAh batterij, terwijl de 32GB versie (€ 399,-) een 3000 mAh exemplaar krijgt.

UPDATE 13 oktober 2013:

De eerste videobeelden van de Google Nexus 5 zijn op internet opgedoken! De Nexus 5 lijkt verrassend veel op zijn grotere broer, de Nexus 7 (7″ tablet). In de video is te zien dat dit exemplaar draait op Android KeyLimePie, dat doet vermoeden dat het filmpje in een vroeger stadium van de ontwikkeling van de Nexus 5 is gemaakt.

Wij kijken er naar uit!

UPDATE: 16 oktober 2013

Kit kat teaser

KitKat heeft een 2e tweet gepost als teaser met een hint, waaruit we kunnen opmaken dat Android 4.4 KitKat en de Nexus 5 op 28 oktober gepresenteerd worden. De teaser refereert naar de film “This Is It” van Michael Jackson, die op 28 oktober 2009 in première ging. Vorig jaar werd Google’s presentatie op 29 oktober gehouden. De 1e tweet van KitKat was de titel “Everybody dance now!”, het bekende nummer van C+C Music Factory, die voorheen bekend stonden als 28th Street Crew.
We kunnen er dus vanuit gaan dat dit bericht klopt!

2 Reacties

  1. Dit wordt weer één van de telefoons om in de gaten te houden. Niet alleen heb je alle voordelen welke een Google Phone te bieden heeft, maar tegenwoordig zijn ze ook enorm betaalbaar (Nexus S zat rond de +-500,- euro).

    Ik kan niet wachten om er een vast te houden/zien in de winkel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*