Face Off Microsoft vs Apple

Microsoft vs Apple

Ook Apple heeft net als Nokia, die wordt overgenomen door Microsoft, een pers evenement gepland op 22 oktober!
Wat zal Apple voor nieuws gaan onthullen?
Op deze vraag weten we over een week meer..
In 2012 vond er ook een Apple event plaats in oktober waarbij de iPad 4, iPad mini en nieuwe Macs werden aangekondigd.

Vingerafdruk scanner iPad 5 en iPad mini 2Naar verwachting zullen ook dit jaar weer de nieuwe iPad 5 en iPad mini 2 aangekondigd worden. Ze noemen dit ook wel het “iPad” event!
Net als de iPhone 5s zal de nieuwe iPad 5 beschikken over een vingerafdruk scanner, of de iPad mini 2 hier ook over zal beschikken is nog niet duidelijk. De iPad 5 zal meer weg hebben van de uitstraling van de iPad mini en de iPad mini 2 zal in tegenstelling tot eerdere geruchten waarschijnlijk toch een Retinascherm krijgen. Het zou kunnen dat de iPad mini 2 wat later in de winkels zal liggen omdat er een tekort zou zijn aan Retinaschermen. Maar dit is vooralsnog een speculatie.

iPad 5We vermoeden dat ook de nieuwe Mac productlijn gepresenteerd zal worden.
De MacBook Pro zonder Retinascherm is al anderhalf jaar niet meer voorzien van een update en is aan vernieuwing toe. En de Mac Mini zou ook wel eens kunnen worden opgevolgd. De MacBook Air is in juni nog vernieuwd en zal nog niet vervangen worden door een nieuwer model. Verder gaan er ook geruchten over een vierde generatie Apple TV.

iWatch conceptOver de Apple iWatch hebben we de laatste tijd weinig gehoord vanuit het geruchtencircuit, dus we verwachten niet dat Apple op 22 oktober met haar slimme horloge gaat komen. Dat geeft ons nog de tijd om nog even te sparen tot volgend jaar, want de iWatch zal eerder aankomend jaar in de planning staan. Het blijft net als bij de Samsung Galaxy Gear voor de presentatie gissen hoe de iWatch er nou uit gaat zien. Dit concept is wel erg mooi vinden we zelf!
Ook staat Apple’s besturingssysteem OS X Maverick nog deze maand in de planning om gelanceerd te worden, en zal hoogst waarschijnlijk ook hier de revue passeren.

FaceoffDe legendarische strijd tussen Microsoft en Apple in de tech industrie duurt al langer dan 2 decennia, en het is dan ook niet verrassend dat Apple op dezelfde dag als Nokia, die door Microsoft wordt overgenomen vanaf begin 2014, een presentatie geeft. Ook Nokia komt waarschijnlijk met een nieuwe Windows 8 smartphone en/of phablet, een tablet en misschien zelfs met de eerste Nokia laptop.

Apple evenement 22 oktober 2013Met de tekst op de uitnodiging “We still have a lot to cover” wil Apple waarschijnlijk een hint geven dat ze véél gaan presenteren. Het zal zoals we hierboven al melden waarschijnlijk niet bij 1 of 2 producten blijven. Het zou natuurlijk ook kunnen dat alle kleurtjes in de uitnodiging ook staan voor nieuwe kleurrijke producten zoals de iPhone 5c.

Kortom zowel Apple als Microsoft, die Nokia in de strijd tegen Apple heeft ingezet, spelen het hard!
Dinsdag 22 oktober om 19:00 uur Nederlandse tijd zal Apple dit speciale evenement houden in Yerba Buena Center in San Francisco. Het is nog onbekend of er een livestream beschikbaar zal zijn. Bij de presentatie van de nieuwe iPhones was er geen livestream. Mocht die er toch komen, dan zullen we de link later alsnog toevoegen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*