HTC One Max Launch op dinsdag 15 oktober

De HTC One Max is dit jaar het minst goed bewaarde geheim onder de smartphones en phablets.

Er is reeds zoveel over gelekt, van foto’s tot specs, dat er weinig te raden over blijft. Na de HTC One en de kleinere versie de HTC One Mini komt HTC nu met een uitvergrote versie van de HTC One, die bekend staat om z’n prachtige Full HD scherm met een pixeldichtheid van 469 ppi, het sublieme geluid met Boomsound en de mooie aluminium behuizing uit 1 stuk, dat ook wel dé Android smartphone met een “Apple uitstraling” genoemd wordt, wat de kwaliteit en luxe uitstraling betreft.
HTC One mini vs One vs One MaxHTC presents...

De HTC One Max zal beschikken over een 5,9″ Full HD 1080p scherm, waarmee deze phablet wat z’n grootte betreft tussen de Samsung Galaxy Note 3 (5,7″) en de Galaxy Mega (6,3″) valt. De One Max draait op een quad-core Qualcomm Snapdragon 600 processor met een quad-core 1.7 GHz CPU. Waarom HTC wederom gekozen heeft voor de oudere Snapdragon 600, die ook gebruikt is in de HTC One en de Samsung S4, is niet bekend. Wij vinden het jammer en een onbegrijpelijke keuze van HTC, aangezien er reeds smartphones en phablets op de markt zijn gebracht die voorzien zijn van de veel snellere en beter presterende nieuwe versie, de Qualcomm Snapdragon 800! Deze razendsnelle processor vind je momenteel terug in onder andere de Sony Xperia Z en Z Ultra, de LG G2 en de Samsung Galaxy Note 3. Met de Qualcomm Snapdragon 800 kun je gegarandeerd de komende 2 jaar wel vooruit wat de prestaties betreft. De One Max is net als de One voorzien van een ultrapixel camera aan de achterzijde en een 2,1 megapixel frontcamera voor videogesprekken en selfies, 1080P HD videoopnames en HTC Zoe applicatie voor een dynamische compilatie van je foto’s die ze tot leven brengt. Verder draait de One Max op Android 4.3 met de nieuwe versie van HTC Sense 5.5, die in combinatie met HTC BlinkFeed moet zorgen voor een betere en nog persoonlijkere integratie van al je social media. Of de One Max naast HTC BoomSound ook nog beschikt over Beats Audio techniek moeten we afwachten, aangezien afgelopen maand naar buiten kwam dat de samenwerking tussen Beats Audio en HTC wordt beëindigd.

HTC One Max dock connectorEr zijn ook vernieuwende voordelen ten opzichte van zijn kleinere broertje, de One, namelijk de mogelijkheid tot het uitbreiden van het interne geheugen van 16GB met een microSD-kaart. Ook krijg je bij aanschaf van de One Max nog eens extra online opslag van 50GB via Google Drive. Ook is de One Max voorzien van een extra grote batterij van maar liefst 3300mAh. Dit is geen overbodige luxe met zo’n groot en prachtig scherm, ideaal voor het kijken naar foto’s, video’s en films. Ook is op afbeeldingen te zien dat de connector pins voor een dockingstation terug zijn aan de achterzijde, net zoals eerder op de HTC One X.

Optioneel is er nog een accessoire verkrijgbaar waarmee je je One Max stijlvol kan beschermen en tegelijkertijd een extra powerpack van 1150mAh levert in de vorm van een flip cover, de HTC Power Flip Case.

HTC One Max met vingerafdruk scannerWat echter het grootste nieuws is rond de HTC One Max is dat hij net als de iPhone 5s beschikt over een vingerafdruk scanner voor extra gebruiksgemak. Met behulp van deze vingerafdruk scanner kan je het scherm ontgrendelen en vergrendelen. Verder kun je met deze beweging direct 3 favoriete applicaties openen. Wat ons echter nadelig lijkt is dat de scanner onder de camera aan de achterzijde geplaatst is, wat in praktijk minder handig lijkt dan aan de voorzijde zoals bij de iPhone 5s.

HTC heeft bekend gemaakt dat de internationale lancering van de One Max zal plaatsvinden op dinsdag 15 oktober. De invitaties aan de pers zijn de deur uit. Er zullen in totaal 3 evenementen plaats vinden: de internationale lancering vindt plaats in China op 15 oktober, daarna in Hong Kong op 16 oktober en in Taiwan op 18 oktober.

Is HTC quietly dying.. Or not?
HTC heeft in het derde kwartaal van 2013 een verlies geboekt van 75 miljoen euro. Gaat de nieuwe HTC One Max de tegenvallende verkoopcijfers van het afgelopen jaar goed maken? Wij hopen het van harte voor HTC die altijd voor innovatie stond, maar om eerlijk te zijn betwijfelen we het.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*