15 nuttige tips voor iOS 7 gebruikers

Iphone 5s iOS 7
Bij een nieuwe update denken we aan verbeteringen en verfijning van het besturingssysteem van onze mobiele apparaten. Zo ook bij de overstap van Apple iOS 6 naar iOS 7!

Ik hoor veel mensen om me heen klagen, dat sinds ze de update van iOS 6 naar iOS 7 hebben uitgevoerd de accuduur van de iPhone of iPad veel korter is. iOS 7 zou minder zuinig omspringen met het batterijverbruik, met als gevolg dat de accu sneller leeg loopt.

Hier volgen 15 tips om je accuduur met gebruik van iOS 7 te verlengen:

1. Background App Refresh
Met het nieuwe iOS 7 kan je eindelijk zogenaamd multitasken. Om dit mogelijk te maken heeft Apple de functie Background App Refresh standaard aan staan, zodat je apps op de achtergrond blijven draaien tijdens het multitasken. Dus wanneer je een andere app opent wordt er continu content gesynchroniseerd erin gedownload via WiFi en mobiel internet. Om dit uit te schakelen ga je naar Settings>General>Background App Refresh waar je alles uit kunt zetten of slechts de apps die niet noodzakelijk hoeven te syncen.
Background App Refresh
2. Location-Tracking Apps
Het uitschakelen van Location-Tracking Apps, die continu achter de schermen via GPS je locatie deelt met je geïnstalleerde apps zoals onder andere Google Maps, Twitter, Facebook Messenger en zelfs de iOS-camera. Om dit uit te schakelen ga je naar Settings>Privacy>Location Services. Hier kan je ook alle apps of een paar voor jou minder belangrijke apps uitschakelen.

3. System Options onder Location-Tracking Apps
Er zijn nog aanvullende opties vanuit Location Tracking Apps die je vindt onder System Options zoals “Popular Near Me” en “Frequent Locations” die ook continu gebruik maken van de GPS verbinding.

4. Parallax
In het nieuwe iOS 7 zijn een aantal nieuwe dynamische animaties met de zogenaamde parallax feature toegevoegd, waarmee het lijkt of de achtergrond beweegt achter de apps op je beeldscherm. Eye Candy voor op je device, maar het vergt wat meer van je accu en sommige mensen hebben reeds geklaagd over duizeligheid en misselijkheid door het kijken naar het scherm. Parallax is uit te schakelen via Settings>General>Accessability>Reduce Motion ON.
Reduce Motion
5. Automatic Updating
Met deze functie ingeschakeld zal je iPhone of iPad te allen tijde automatisch updates voor al je geïnstalleerde apps uit de App Store dowloaden, direct wanneer de update van een app beschikbaar is. Naast dat het feit dat het ten koste gaat van je databundel, vergt het ook veel van je accu. Automatic Updating is een slimme functie, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je altijd al je apps up to date hebt en wanneer je ze wil gebruiken je batterij leeg is en je telefoon uitvalt. Om dit uit te schakelen ga je naar Settings>iTunes en Apples Store en ontvink de update optie. Download de apps nu handmatig wanneer het jou uitkomt.

6. AirDrop uitschakelen
Met AirDrop kun je bestanden en media delen met andere gebruikers binnen hetzelfde netwerk. Erg handig en leuk dat het kan, maar als je het niet gebruikt, doe je telefoon en jezelf een lol en zet het uit. Met deze functie aan is je batterij binnen no time uitgeput.
Open het Control Center waar je onder andere AirDrop kan in- en uitschakelen.

7. Helderheid van je scherm minimaliseren
Dit is altijd al een nuttige manier geweest om je accuduur te verlengen. Een maximale helderheid van je scherm is mooi en daarmee komt je Retina scherm tot zijn recht, tenzij je moe bent en in het half donker naar je telefoon kijkt met vermoeide ogen, maar het te hoog afstellen van je scherm vreet batterij en dat is altijd al zo geweest. iOS 7 is hier geen uitzondering! Stel daarom handmatig je helderheid zo laag mogelijk in als dat je op het moment van gebruik nodig vindt en zet automatische helderheid uit door dit te ontvinken. Dit doe je via het Control Center of via Settings>Wallpapers & Brightness.

8. Spotlight
De interne zoekmachine van Apple is genaamd Spotlight en draait continu op de achtergrond om alle nieuwe informatie en gegevens te indexeren. Het is vanuit elk scherm toegankelijk om je snel de gewenste informatie te kunnen verschaffen. Handig, maar het doodt je batterij! En veel data kunnen voor jou niet van belang zijn om continu te vernieuwen achter de schermen, zoals podcasts en events bijvoorbeeld. Om Spotlight uit te schakelen of aan te passen ga je naar Settings>General>Spotlight, en schakel in ieder geval uit wat je niet nodig hebt.
Spotlight
9. WiFi uitschakelen buiten de deur
Zet wanneer je buiten de deur bent je WiFi uit, anders blijft je iPhone of iPad continu onnodig zoeken naar WiFi netwerken om mee te kunnen verbinden. Dit geldt natuurlijk voor elk mobiele apparaat. Uitschakelen doe je nu gemakkelijk en snel via het Control Center.

10. Bluetooth uitschakelen wanneer niet in gebruik
Wanneer je bluetooth niet nodig hebt om bijvoorbeeld verbinding te maken met een bluetooth carkit in de auto of headset e.d., zet dan je bluetooth uit. Dit scheelt onnodig batterijverbruik op elk mobiel apparaat. Uitschakelen doe je wederom gemakkelijk via het Control Center.

11. Inschakelen Limit Ad Tracking
Ad Tracking is een functie in iOS 7 die via je GPS locatie kijkt waar je op dat moment bent en je voorziet van lokale reclame van adverteerders in de buurt. Dit verbruikt onbewust weer batterij en kan heel erg irritant zijn. Om er niet langer bij stil te hoeven staan zet je daarom deze functie aan om er geen last van te hebben. Ga hiervoor naar Settings>Privacy>Advertising>Limit Ad Tracking.

12. Uitschakelen bepaalde notificaties
Hoe meer apps je installeert hoe meer automatische “push” notificaties je zult ontvangen. Vele zijn nuttig en gewenst, maar er zullen er ook veel zijn die niet nodig zijn om telkens in je notificatiebalk te verschijnen. Dit kan tekst zijn, maar ook geluid of een reclame banner. Om je accuduur te verlengen adviseren we je om hier even kritisch te kijken van welke apps je wel of geen realtime notificaties wenst te ontvangen. Er zullen er een aantal zijn die je zelf wil openen om te checken en waarvan je niet continu elke update wenst te zien. Ga hiervoor naar Settings>Notification Center waar je al je apps die “push” notificaties kunnen sturen onder elkaar ziet. Onderin is een sectie waar je de apps heen kunt slepen waarvan je geen “push” notificaties wenst te ontvangen. Hou de app vast met je vingertop en “drag & drop” de app in deze sectie.

13. Siri “Raise to Speak”
Siri is de spraakgestuurde assistent in iOS die je door iets te vragen snel bepaalde informatie kan verschaffen of een handeling kan verrichten, zoals de weersverwachting, het sturen een bericht, een agendapunt noteren of de weg wijzen naar een locatie.
Met Siri “raise to speak” kun je Siri wakker maken door de telefoon op te pakken en te praten. Om dit mogelijk te maken blijft je iOS device continu “wakker” door gebruik van bepaalde sensoren, die je accuduur verkorten. Om Siri te gebruiken kun je ook gewoon de home button gebruiken. Om “Raise to Speak” uit te zetten ga je naar Settings>General>Siri>Raise to Speak.

14. Vergrendeltijd instellen met Auto-Lock
Voor elk device “cross-platform” geldt dat als je je scherm onnodig lang aan laat staan, dat dit ten koste gaat van je accuduur.
In iOS 7 staat de automatische vergrendeltijd standaard uit, wat funest is voor je accuduur. De vergrendeltijd is handmatig in te stellen van 1 tot 5 minuten. Verleng je accuduur op je iOS 7 device door het zo in te stellen tijd om het scherm automatisch te vergrendelen na 1 minuut. De automatische vergrendeltijd instellen doe je door in het menu te gaan naar Settings>General>Auto-Lock en stel je gewenste vergrendeltijd in.

15. Apps handmatig sluiten na gebruik
Door het aanbod, de mogelijkheden en het gebruik van vele apps op onze mobiele apparaten openen we de ene app na de andere en gebruiken ze elke dag. Met de komst van multitasken gebruiken we de apps naast elkaar tegelijkertijd. Maar sommige apps gebruiken we langdurig achter elkaar, andere maar even om snel iets te checken of een handeling te verrichten. In praktijk vergeten vele gebruikers om apps ook weer af te sluiten, deze apps blijven namelijk op de achtergrond draaien. In iOS 7 klik je 2 maal kort op de home button om je openstaande apps te zien, die je vervolgens kunt afsluiten door ze naar boven toe van het scherm te vegen. Door het afsluiten van je applicaties die je niet meer gebruikt bespaar je zeker accuverbruik.

We raden je aan om bovenstaande tips zeker toe te passen en je zult zien dat je hiermee in praktijk langer draadloos plezier zult hebben van je iOS device.

Voor de mensen die graag uitleg in beeld erbij willen hebben voegen we nog een filmpje toe hoe te werk te gaan:

2 Reacties

  1. Weten jullie of alleen de ios 7 gebruikers last kunnen krijgen van duizelig en misselijkheid bij de parallax feature of kan dat ook bij android ? Heb net sony xperia z3 compact aangeschaft maar kan geen bewegende beelden reduceren of parallax uitzetten als hij dat uberhaupt heeft

    • Hallo Marijke,

      Ik heb dit uitvoerig voor je onderzocht op internet maar er helaas niks over kunnen vinden. Het is een optie die al lange tijd bestaat in Android echter lijkt dit niet uit te zetten. Ik durf hier dus geen antwoord op te geven. Mocht je zelf nog iets vinden over dit onderwerp dan horen wij dit graag van je.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*