Kijk hier naar de lancering van de Samsung Galaxy S5 vanaf MWC in Barcelona!

Er zijn al aardig wat technische specs “under the hood” van de Galaxy S5 gelekt, maar tot vandaag waren er alleen maar mooie concepten van de Galaxy S5 in omloop. Vandaag zijn er vlak voor de presentatie foto’s en afbeeldingen gelekt zodat we eindelijk ook een beeld hebben van het uiterlijk van de nieuwe Samsung smartphone. Mijn eerste indruk en gevoel erbij is dat hij niet veel anders is als de Samsung Galaxy S4 wat de vormgeving betreft. De vorm is wat de rondingen betreft meer richting dat van de Galaxy Note 3. Persoonlijk had ik gehoopt dat de S5 in een heel nieuw jasje zou worden gestoken.

Galaxy S5 voor- en achterkant

Er werd eerder gezegd dat er 2 versies van de Galaxy S5 uit komen, en dat er naast de “standaard” Galaxy S5 ook nog een premium versie, de S5 plus zou uitkomen. Deze luxere versie zou zijn voorzien van een metalen behuizing, een hoger resolutie WQHD-scherm oftewel 2K scherm in plaats van 1080p Full HD en zou op een snellere Snapdragon 805 draaien in plaats van op de standaard Qualcomm quad-core 2,5 GHz Snapdragon 801 processor. Verder beschikt de Galaxy S5 over slechts 2 GB RAM werkgeheugen waar 3 GB de standaard aan het worden is en 16/32 GB intern geheugen. De luxe versie zou 3 GB werkgeheugen hebben 32/64/128 GB intern geheugen. De Galaxy S5 is voorzien van een 2.800 mAh accu en speciale software om de accuduur te verlengen.

De luxere versie zou volgens de geruchten net als de Galaxy Note 3 maar liefst 3 GB werkgeheugen hebben en 32/64/128 GB aan intern geheugen. Of deze geruchten inderdaad kloppen en vanavond tijdens Unpacked of later in het jaar ook daadwerkelijk bevestigd zullen worden, dat weten we nog niet, maar wij hopen het in ieder geval wel. Als er een premium versie komt, dan zal deze niet direct met de Galaxy S5 op de afbeeldingen in de winkels liggen.

De Galaxy S5 is wederom voorzien van een zilverkleurige rand rondom, net weer iets anders dan we kennen van de geborstelde aluminium look rondom de Galaxy S4 en het geribbelde patroon aan de zijkanten rondom de Galaxy Note 3. De Galaxy S5 is gemaakt van hoogwaardig plastic. De achterkant is niet zo glossy als dat van de S4, maar heeft ook niet de lederlook van de Note 3 en de pas geïntroduceerde Galaxy S4 Black. De achterzijde van de Galaxy S5 lijkt geribbeld met een structuur. Op de afbeelding hieronder is het verschil goed te zien tussen de originele glossy Galaxy S4 en de nieuwe Galaxy S5. Het doet mij een beetje denken aan de achterkant van de eerste Nexus 7 uit 2012.

Galaxy S5 vs Galaxy S4

De Galaxy S5 zal beschikken over een 16 megapixel camera die in 0,3 seconden kan scherpstellen en je de mogelijkheid geeft om na het schieten van een foto achteraf op een object of persoon en/of achtergrond op de foto scherp te stellen met behulp van de Selective Focus feature. Ook zit er een HDR functie op en kun je video’s opnemen in 4K, wat een resolutie 3840 x 2160 pixels inhoudt.

Waar we vandaag ook achter zijn gekomen is dat de Samsung Galaxy S5 ook ip67 waterdicht en stofdicht blijkt te zijn! Het lijkt er op dat er een kruising is gemaakt tussen een S5 en een S5 Active als we naar de gelekte afbeeldingen kijken. We zien een klepje over de USB 3.0 poort van de S5 en je zou dus kunnen zeggen dat je met je Galaxy S eindelijk onder douche zou moeten kunnen bellen. Al zou ik het persoonlijk niet uitproberen.

Samsung Galaxy S5 rand onderkant USB 3.0

Wat erg handig kan zijn is dat de nieuwe Galaxy supersnel bestanden kan downloaden door gelijktijdig gebruik van een 4G mobiele internetverbinding en je lokale WiFi netwerk te combineren. Deze functie noemt Samsung Download Booster. Wat ons betreft kan dat niet snel genoeg!

Ook S Health is net als op de Galaxy S4 en de Galaxy Note 3 terug te vinden op de nieuwe S5, maar dan nog een stukje uitgebreider. Naast de stappenteller en het tellen van je calorieën is nu een hartslagmeter toegevoegd aan de achterzijde, waar je je vinger een paar seconden op moet laten rusten. Gisteren maakten we al de nieuwe smartwatches van Samsung bekend, de Gear 2 en de Gear 2 Neo, die beiden perfect samen gaan met de nieuwe S5 om je gezondheid verder goed in kaart te brengen.

Verder is ook bevestigd dat de Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner beschikt, die je kan leren doormiddel van 8 vegen. In totaal kan de S5 3 afdrukken herkennen. Met je vingerafdruk zou het na herkenning ook mogelijk zijn om via PayPal online een betaling te kunnen verrichten.

Samsung Galaxy S5 vingerafdrukscanner

Wat de software betreft draait de Galaxy S5 ongetwijfeld op Android KitKat 4.4.2 met een nieuwe TouchWiz versie met rondere icoontjes. Samsung heeft echter nog geen gehoor gegeven aan het verzoek van Google om een meer stock Android interface toe te passen. Waar je op de Google Nexus 5 door naar links te vegen Google Now aantreft, vind je op de Galaxy S5 het nieuwe My Magazine van Samsung, wat ook terug te vinden is op de nieuwe tabletd in de Galaxy Pro series. De Galaxy S5 komt in de volgende 4 kleuren Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue en Copper Gold. De Galaxy S5 zal naar verwachting over 6 weken rond 11 april in 150 landen in de winkels moeten liggen. We zijn erg benieuwd naar het prijspeil bij introductie.

Samsung Galaxy S5 kleuren

Vanavond, maandag 24 februari, om 20.00 uur Nederlandse tijd wordt in Barcelona tijdens het Mobile World Congress het nieuwe vlaggenschip van Samsung, de Galaxy S5 gepresenteerd. Samsung’s Unpacked 2014 deel 1 wordt via YouTube uitgezonden en is hieronder live te zien. En we zorgen er voor dat je de presentatie na afloop nog eens rustig terug kunt kijken.
We zijn benieuwd wat jij vindt van The Next Galaxy? Veel kijkplezier!

https://www.youtube.com/watch?v=-wOnaoq1AYE

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*