Samsung komt voor Unpacked event al met 2 nieuwe smartwatches!

Eerder werd gezegd dat Samsung tijdens haar Unpacked 5 evenement op maandag 24 februari naast de Samsung Galaxy S5 ook haar nieuwe wearables zou tonen, de opvolger van de Samsung Galaxy Gear smartwatch en mogelijk een fitness smartband.

Het blijkt dat Samsung hier niet langer mee kon wachten, want gister werd bekend gemaakt door Samsung dat ze vanaf april dit jaar in de winkels komen met met niet 1 maar 2 nieuwe smartwatches, en dat nog geen 5 maanden later na de lancering van de eerste Galaxy Gear smartwatch!

Gear 2 en Gear 2 Neo

De Samsung Gear 2 en de Samsung Gear 2 Neo. Je leest het goed, zonder Galaxy merk! Beide smartwatches lijken op hun voorganger, maar zijn iets compacter gemaakt en de kenmerkende 4 schroeven in de hoeken van het klokje zien we niet meer terug. Wat opvalt is de homebutton in het midden onder het display.
De Gear 2 en Gear 2 Neo zijn voorzien van een 1,63″ scherm met een resolutie van 320 x 320 pixels. Beide smartwatches draaien zoals we al eerder melden niet op Android maar zullen werken op Samsung’s eigen interface Tizen. Samsung heeft dit besluit genomen omdat Android te zwaar zou draaien op hun smartwatches en daarnaast zijn voor Samsung de mogelijkheden met Tizen veel groter met betrekking tot de ontwikkeling van hun eigen apps zonder rekening te hoeven houden met Google’s wensen. Zowel de Gear 2 als de Gear 2 Neo zijn net als de eerste Gear voorzien van 512 MB RAM geheugen en 4 GB aan opslagruimte. De nieuwe lichting is echter voorzien van een dual-core 1 GHz processor terwijl het origineel slechts een single-core 800 MHz chip had.

Galaxy Gear vs Gear 2De Gear 2 is net als de eerste generatie Gear voorzien van een ingebouwde 2 megapixel camera. Terwijl deze in het eerste model nog in de polsband was geintegreerd en uit stak als een bult aan de buitenzijde van de polsband, is de camera nu netjes ingebouwd aan de bovenzijde van het display in de horlogekast zelf. De camera is één van de twee grote verschillen tussen de Gear 2 en de Gear 2 Neo, die alleen geen camera bezit. Daarnaast is de horlogekast van de Gear 2 net als van de Galaxy Gear gemaakt van metaal terwijl de Gear 2 Neo geheel van plastic is. Daardoor zal de Gear 2 ietsje zwaarder zijn dan de Gear 2 Neo.

Wat nieuw is aan beide smartwatches is de infrarood poort die nu ingebouwd zit om vanaf je horloge de basisinstellingen van je televisie te kunnen bedienen. Deze functie vinden we tegenwoordig in elke high-end smartphone en tablet van Samsung terug.

Gear 2 / Neo achterzijdeBeide horloges hebben verder gaande geintegreerde mogelijkheden en software om je sportprestaties en je gezondheid te meten en “managen”.
De Gear 2 en Gear 2 Neo hebben allebei een hartslag sensor en verschillende trainings modi voor sportoefeningen, wat de nieuwe Samsung smartwatches naast de categorie smartwatch ook direct in de categorie van de fitness wearables plaatst.

De horloges hebben nu ook hun eigen muziekspeler, waardoor de smartwatch tijdens het sporten ook zonder bijzijn van je smartphone werkt en draadloos verbonden kan worden met je bluetooth headset voor extra bewegingsvrijheid tijdens het sporten.

Waar Samsung bij de “first gen” Gear de consument nog indirect dwong om een Samsung Galaxy Note 3 of later eventueel een Galaxy S4, Note II of Galaxy S3 naast de Gear te gebruiken, wat voor velen een struikelblok bleek en een argument om af te zien van de Gear, zegt Samsung dat de Gear 2 en Gear 2 Neo wel direct compatibel zullen zijn met tientallen smartphones, of dit voor alsnog alleen Samsung telefoons zullen zijn of ook van andere merken is ons momenteel nog niet bekend.

Beide horloges zijn naar zeggen vanaf april verkrijgbaar in Charcoal Black and Wild Orange, terwijl de Gear 2 ook zal uit komen in een Gold Brown variant en de Gear 2 Neo zal uitkomen kan komen in Mocha Gray.

Samsung Gear 2 en Gear 2 Neo

Prijzen zijn nog niet bekend maar aangezien de Gea 2 Neo zonder camera komt zou deze nog wel eens aantrekkelijk geprijsd kunnen zijn om beter te kunnen concurreren met bijvoorbeeld de Pebble Steel. Morgen zullen we ongetwijfeld meer van beide smartwatches gaan zien tijdens Samsung’s Unpacked 5 evenement in Barcelona.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*