Nokia komt met een Android smartphone op MWC 2014

Nokia Android

Nokia zou werken aan een smartphone op Android. Het toestel zou later deze maand, op het MWC 2014, worden getoond.

AndroidNokia stapte enkele jaren geleden van zijn eigen besturingssysteem Symbian af en ruilde dit in voor Windows. In ruil voor de deal steunde Microsoft het Finse telecombedrijf voordat het in 2013 werd overgenomen.
Maar volgens bronnen van de Wall Street Journal gaat Nokia dan toch een toestel met het concurrerende Google Android uitbrengen. Volgens de krant wil het bedrijf zo meer smartphones verkopen, ook al gaat dat ten koste van Windows Phone.
Een andere reden is dat de low-end toestellen niet erg lekker draaien of het relatief zware Windows. De kosten kunnen dus laag worden gehouden omdat je minder dure high-end onderdelen nodig hebt. De winst van Nokia moet dan ook voornamelijk met de high-end toestel met Windows Phone worden gemaakt.

Screenshots

Android on NokiaBegin januari verschenen er screenshot online van de Android smartphone van Nokia. Het toestel zou een 4 inch scherm hebben met een reolutie van 854 x 480 pixels en zou een Qualcomm Snapdragon 200-processor onder de motorkap hebben.
De telefoon draaien op Android 4.4.1, een versie die Google zelf binnen een week heeft laten opvolgen door 4.4.2. De typenaam van het toestel zou “Nokia A110” moeten zijn blijkt uit screenshot van Weibo-gebruiker Xiao Feng. Hij zette printscreens online die door de veelal bekende EVLeaks zijn geplaats op Twitter. Hij heeft screenshots gepubliceerd van het “About” deel die je in de instellingen kunt terug vinden als je een Android device hebt. Tevens plaatste hij een resultaat pagina van de benchmarktool “AnTuTu” waarvan hij zegt deze te hebben verkregen van “anonieme vrienden”. Hieruit blijkt dat de smartphone over een Qualcomm Snapdragon 200-processor beschikt maar geen informatie over de GPU. Dit is zoals je kunt zien weggewerkt. Nokia A110

Waarheid?

We zullen nog even moeten wachten of dit allemaal berust op de waarheid. De stap is dan ook niet geheel logisch. In het contract dat Nokia heeft met Microsoft is opgenomen dat zij tot 2016 niet verder mogen kijken dan Windows. Mogelijk is dit deel weggestreept uit de contracten om Nokia weer op een vergelijkbaar niveau te brengen als 14 jaar geleden. Toen was Nokia wat Samsung nu is en waren ze met hun Symbian hun tijd redelijk vooruit.

Ik vraag me af of het ook echt voet aan de grond gaat krijgen. Er zijn al zoveel low-end Android toestellen en op welke manier ga je daar tussenuit springen?
Nokia heeft bij veel mensen een hoge gun-factor wat mogelijk hun redding zou kunnen zijn met deze opmerkelijke stap.

Wat vinden jullie hiervan?

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*