Weet hoe je beweegt

We zijn al langer bekend met tracking devices die je om de pols kunt dragen. Deze meten de hoeveel bewegingen door de ingebouwde versnellingsmeters. De knappe koppen van 3L Labs beweren dat hun FootLogger inlegzolen nog meer kunnen dan alleen bewegingen meten. Zij hanteren niet alleen een drie assen tellende versnellingsmeter maar ook acht druksensoren.

footlogger-zoolFootLogger zijn inlegzolen die in de meeste schoenen te gebruiken zijn. Ze zijn vrij lichtgewicht en onopvallend. Je kunt er iedere sport mee beoefenen of je kunt ze gebruiken tijdens je alledaagse bezigheden. Iedere zool kan tot 50.000 voetafdrukken opslaan op het ingebouwde flashgeheugen en de geïntegreerde batterij moet minimaal 24 uur mee gaan. Als je de zolen niet meer nodig hebt of op wilt laden dan trek je ze uiteraard uit en zet je ze op bijbehorende ShoeStation. Dit docking station detecteert de zolen in de schoenen en begint draadloos op te laden. Tijdens het laden worden de zolen verbonden via Bluetooth om de opgeslagen gegevens over te dragen. De ShoeStation verzend de gegevens vervolgens naar de server van 3L Labs waar ze worden geanalyseerd. De resultaten worden vervolgens “leesbaar” gemaakt en vervolgens terug gestuurd naar de gebruiker en/of naar een personal trainer of arts via een SMS of een speciale smartphone app. Het bereik tussen de ShoeStation en de FootLogger zolen is 50 mm dus in de meeste gevallen kun je de zolen gewoon in de schoenen laten zitten.

footlogger-shoestation
Je kunt de FootLogger uiteraard gebruiken als een zeer geavanceerde stappenteller om statistieken zoals afgelegde afstand en verbrande calorieën. Het verschil zit hem in de 8 drukpunten. Deze zitten op een speciale opstelling zodat er bijvoorbeeld ook in kaart gebracht kan worden hoe de gewichtsverdeling is van de gebruiker die een stap zet. Door deze extra informatie kan het nuttig zijn in de behandelingen van een fysiotherapeut. Ook voor atleten kan deze technologie erg veel meerwaarde geven. Door een betere gewichtsverdeling kan er weer een paar duizendste van seconden worden gewonnen op de 100 meter of kunnen de Tiger Woods onder ons een nog betere golfswing ontwikkelen. De gezondheidszorg kan deze inlegzolen gaan toepassen voor revalidatie, valdetectie en eventuele zelfs vroege detectie van dementie of een spinale ziekte.
Uiteraard kan deze techniek ook een toekomst vinden in de game wereld als invoerapparaat.

Het FootLogger systeem kan in de tweede helft van 2014 in de U.S. met prijzen vanaf ongeveer US $ 100.
Of en wanneer ze in Europa of Nederland beschikbaar worden is op dit moment niet bekend. Vermoedelijk moet het geen probleem zijn om het te importeren.

 

bron: FootLogger

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*