Met Google Experience Launcher komt Android 4.4 KitKat voor iedereen dichterbij!

Afgelopen donderdagnacht kwam Google met een update van de Google zoeken applicatie.
Met deze update wordt Google zoeken nog beter en is Google Now nog verder geïntegreerd in je smartphone en kan het je nog beter van dienst zijn in je dagelijks leven.

Google zoeken

Downloaden van Google zoeken kan je rechtstreeks en gratis doen bij Google Play door hier te klikken.

Tegelijkertijd met deze update komt Google tevens met dé kans voor vele Android gebruikers om, zonder al te veel moeite en zelfs zonder root of eerst een andere ROM te moeten flashen, toch Android 4.4 KitKat op je huidige smartphone te kunnen ervaren! De enige eis is dat je huidige smartphone draait op minimaal Android 4.1 of hoger. Hoe je dit precies doet en wat je daar dan voor terug krijgt gaan we je nu vertellen!

Google Experience Launcher
Als je klaar bent met het updaten van Google zoeken, installeer je het apk bestand van de Google Experience Launcher (GEL) en het uiterlijk van je smartphone of tablet verandert weldra in de geanticipeerde en populaire nieuwste versie van Android, 4.4 KitKat-stijl!

Google Experience Launcher on Nexus 7Met de Google Experience Launcher (GEL) krijg je een nieuwe launcher die of naast je bestaande gebruikersinterface (omgeving) op je telefoon kan draaien, maar je kunt er ook voor kiezen om vanaf de update alleen deze launcher te gebruiken. GEL biedt je een stock Android 4.4 KitKat uiterlijk en gebruikersinterface die identiek is aan de Android ervaring op de Google Nexus 5! Alle functies van Google zoeken werken in deze launcher, en de 4.4 omgeving is ook identiek, alleen is de statusbalk aan de bovenzijde niet transparant, tenzij je al Android 4.4 op je device hebt draaien.
Wij vinden het een slimme zet van Google, dat de beschikbaarheid en bereikbaarheid van de pure Google ervaring op deze manier voor een heel breed publiek beschikbaar is. Er is zelfs een mogelijkheid dat Google’s Launcher uiteindelijk in de Google Play Store als download beschikbaar zal zijn.

Google Now rechts van Homescreen in GEL

Met een beter geïntegreerde Google Now, altijd makkelijk te bereiken en bekijken aan de linker zijde van je homescreen. Met één swype van links naar rechts zit je in je Google Now, die nu nog meer mogelijkheden biedt zoals nieuwe kaarten als een ‘Website update card’, een ‘News topic card’ en een ‘What to watch card’. Daarnaast zijn er nieuwe animaties, en is de kaarten lay-out aangepast.

De Google searchbar is nu altijd bovenin prominent aanwezig op elk homescreen, waarmee je makkelijk en snel alles kunt opzoeken, zowel op je smartphone of tablet, als op het internet. Of het nou om een contact gaat, een bestand of iets op internet, alle resultaten worden snel en overzichtelijk onder elkaar weergegeven.

App drawer GELDe app icoontjes zijn groter en mooier geworden in KitKat, en dat zie je ook terug in GEL. De achtergrond van je homescreen is nu ook achter de app icoontjes te zien. Nog een belangrijk pluspunt is dat je niet meer gelimiteerd bent aan 5 homescreens, maar oneindig veel homescreens met widgets en snelkoppelingen kan aanmaken. Ik heb al berichten gezien dat er mensen zijn (kennelijk niks beters te doen hebben) die meer dan 100 homescreens hebben toegevoegd en de limiet nog niet bereikt hadden. Een extra homescreen voeg je eenvoudig toe door een snelkoppeling naar een app, een map of widget te verplaatsen naar rechts, waarmee je een extra homescreen aanmaakt en toevoegd. Haal je het laatste item op je homescreen weg of verplaats je die naar een andere homescreen, dan verwijder je automatisch het betreffende scherm. Het is nu ook mogelijk om een homescreen in z’n geheel, dus compleet met inhoud, te verplaatsen en zo de volgorde van je gemaakte schermen te veranderen.

Door een aantal mensen die onofficieel reeds een update hadden uitgevoerd naar Android 4.4 KitKat op de Nexus 7 (2012 en 2013) en de Nexus 10 waren wat problemen gemeld, die met deze update direct worden opgelost. Ook op de Nexus 7 (2012 en 2013) en Nexus 10 draait Android 4.4 KitKat na deze update zonder problemen, zoals het hoort. Persoonlijk gebruik ik GEL sinds donderagochtend vroeg op mijn eigen Nexus 7 en Samsung Galaxy Note II. Op mijn Nexus 7 ben ik natuurlijk al gewend aan stock Android met 4.3 en sinds we de Nexus 5 in huis hebben ben ik ongeduldig aan het wachten op de 4.4 KitKat update voor de Nexus 7. Met GEL is het wat makkelijker wachten op de update. Op mijn Samsung Galaxy Note II is het zo fijn om GEL te gebruiken dat ik Samsung TouchWiz op mijn Note II heb uitgeschakeld. De S-Pen is nog steeds functioneel in S Note applicaties en S Note widgets en de mogelijkheid om het scherm te delen ten behoeve verschillende apps werkt ook nog prima. Dus ik mis in die zin niks. Met de pull down status bar voor notificaties kom ik toch weer terug in het TouchWiz menu, mits dat nodig is. Dus ook voor Galaxy Note gebruikers kan ik het aanraden. Mocht je een HTC One hebben met meest links van het homescreen je BlinkFeed in HTC Sense aan, dan is het kiezen GEL of HTC Sense.

Google Experience LauncherDownload de Google Experience Launcher hier:
[wpdm_file id=10 title=”true” desc=”true” ]

We hadden al een aantal updates van originele Google apps in onze rubriek Downloads voor je neergezet die kunt draaien. Hier vind je onder andere Google Calendar, Google Camera, Google Hangouts (2), Google Now, en Google Play Services. De updates voor deze apps kun je hier downloaden.

Inmiddels hebben we nog een paar interessante en originele updates vanuit KitKat voor:

Google klok 4.3  JB vs 4.4 KitKatGoogle klok
[wpdm_file id=8 title=”true” desc=”true” ]

GMailGoogle Mail
[wpdm_file id=9 title=”true” desc=”true” ]

Google KeyboardGoogle toetsenbord
Voor de stock ervaring van Android doen we er ook nog even het toetsenbord bij!
[wpdm_file id=11 title=”true” desc=”true”]

Nu we toch bezig zijn geven we je graag nóg een tip die je standaard ook terug vindt in 4.4 KitKat:
QuickOffice
QuickOfficeQuickOffice is één van de beste apps voor Android als het gaat om werken met Office bestanden. De app was voorheen alleen gratis voor zakelijke gebruikers van Android apps, maar kostte eerder zo’n 13 euro voor de smartphone en 16 euro voor op de tablet en is nu helemaal gratis!
De app kostte voor de niet-zakelijke gebruiker eerder rond de 13 en 16 euro voor respectievelijk de smartphone- en tablet-versie.
Met de app kun je documenten, spreadsheets en presentaties voor Microsoft Office maken en bewerken op je Android smartphone of tablet. Het is ook mogelijk om pdf-documenten te openen en weergeven en kun je de bewerkte bestanden via verschillende kanalen delen, zoals gebruikelijk binnen Android.
QuickOffice is geïntegreerd met Google Drive. Zo kun je eenvoudig door je Google Drive bladeren, filteren op documenten met sterretje, recente documenten en documenten die met jou zijn gedeeld. Vervolgens bewerk je het Office document in Word, Excel of PowerPoint om het vervolgens weer in Google Drive te kunnen opslaan en/of delen.
Google Drive beschikt normaal over 15 GB aan opslagcapaciteit, maar je krijgt bij de QuickOffice 10 GB helemaal gratis!

QuickOffice kan je hieronder downloaden:
[wpdm_file id=12 title=”true” desc=”true”]

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*