LG G Flex deze week te koop in Zuid-Korea!

LG G Flex week 46 in Zuid Korea!

De eerste over de lengte gebogen smartphone van LG, de LG G Flex, waar we begin november al over schreven ligt in de loop van week 46 in de Zuid-Koreaanse winkels. Dit nieuws is bevestigd door een filmpje dat we op internet vonden.

lg-g-flex-gebogen-scherm-007
Nog even in het kort wat informatie over de LG G Flex. Deze gebogen smartphone zou beter aansluiten op de ergonomische vormen van ons lichaam, zoals de vorm van je gezicht en de manier waarop je een telefoon langs je hoofd tegen je oor houdt en is geïnspireerd op de vorm van een banaan.

De LG G Flex beschikt over een plastic 6″ OLED scherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Dit nieuwe scherm wordt ook wel POLED genoemd, oftewel plastic OLED.

LG-G-Flex-6De achterkant van de LG G Flex heeft nagenoeg hetzelfde ontwerp als de LG G2 met onder de camera de volume up en down knoppen met in het midden daarvan de power knop, waarschijnlijk weer met een gekleurde LED notificatie eromheen. LG komt met nóg een innovatie en heeft de LG G Flex voorzien van een bijzondere achterzijde met een “Self Healing” coating. Volgens LG kan deze elastische coating alledaagse krasjes vanzelf herstellen, zoals een dagcrème je huid hersteld, waardoor het toestel langer mooi blijft. Hoe deze coating in praktijk precies werkt is nu voor ons nog onbekend, omdat het toestel vooralsnog niet beschikbaar is.
De LG G Flex is verder voorzien van dezelfde processor als de G2, een 2.26 GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800, 450MHz Adreno 330 GPU, 2 GB RAM, 32 GB intern geheugen, voorlopig nog Android 4.2.2 Jelly Bean, 4G/LTE-A, WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth 4.0 LE, NFC, USB 3.0 voor supersnelle dataverbinding. Verder is de LG G Flex uitgerust met een 13 megapixel aan de achterzijde en een 2,1 megapixel camera voor selfies en videogesprekken.

Net als de G2 is de G Flex uitgevoerd met de KnockOn functionaliteit, waarmee je het scherm ontgrendeld en activeert door tweemaal te tikken op het touchscreen.

LG G Flex Accessoires
Ook worden door LG bijpassende accessoires geintroduceerd zoals een gebogen flipcover, een soort van gebogen bumper die bescherming biedt voor de hoeken en camera van de LG G Flex en een OTG (On-The-Go) USB stick om je LG G Flex te kunnen aansluiten op willekeurige randapparaten met USB aansluiting.

In Zuid Korea hebben ze het geluk om als eerste deze innovaties op mobile tech gebied ter beschikking te hebben op hun 4G netwerk, waarbij vergeleken ons 4G netwerk “slechts” een 3G+ netwerk blijkt te zijn. Ondanks dat de LG G Flex dus ver vooruit loopt gaan er echter wel geruchten dat de LG G Flex of een aangepaste variant ook naar Europa gaat komen in de toekomst, waarschijnlijk in december als eerste naar Frankrijk. Wij hopen natuurlijk dat we de LG G Flex ook in Nederland tegen zullen gaan komen!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*