Eerste échte Android-winkel binnenkort in Arnhem!

In Arnhem opent deze week een waar Walhalla voor Android liefhebbers in Nederland!
Overzee zijn er al een aantal van dit soort concept winkels te vinden maar dit is een primeur voor de Nederlandse markt.

Android Store in Asia

Op 8 november gaat de O-Droid Store in de Rijnstraat 22 in Arnhem open.
De O-Droid Store is de eerste niet officiële winkel die geheel in het teken staat van Android in Nederland. De O staat voor Orange en Droid verwijst naar het door ons geliefde Android besturingssysteem.
De winkel is zowel gericht op de consument als de zakelijke klant. Het wordt een plek waar je in aanraking komt met de nieuwste Android toestellen en ze ook kan uitproberen! Naast de bij ons bekende merken zul je bij de O-Droid Store voor de Nederlandse markt nog onbekende telefoonmerken tegen komen. En wij hopen dan ook dat we hier bijvoorbeeld grote merken uit China zoals Oppo, Xiaomi en Meizu zullen zien, zodat we hier eindelijk kennis mee kunnen maken. Achter de winkel zit hardwareleverancier GOCAL.

De O-Droid Store wordt een ontmoetingsplek voor de Android community, want het is een echte internationale gemeenschap geworden die in een enorm snel tempo groeit. In het derde kwartaal van 2013 werden wereldwijd 418 miljoen mobieltjes verkocht, waarvan 251 miljoen smartphones waarop 81% op Android werkt!

Het moet een plek worden waar de community samen kan komen in een lounge omgeving onder het genot van een lekkere kop koffie of thee met een versnapering. Een ontmoetingsplek voor zowel de consument als de zakelijke klant met gratis WiFi en de mogelijkheid om je Android toestel op te laden. De O-Droid Store biedt een zakelijke hoek voor B2B, en een gedeelte met grote schermen waar je apps op kunt testen en de nieuwste games kunt spelen. Verder is er een ruimte voor presentaties en workshops voor bijvoorbeeld developers en liefhebbers om elkaar te ontmoeten. Wij zijn zelf razend enthousiast over dit concept en zien hier dan ook heel veel mogelijkheden in.
De mensen achter de O-Droid StoreZo zul je hier je kennis omtrent Android kunnen vergroten. Hoe haal ik het maximale uit mijn Android toestel? Hoe flash je andere roms (gebruikersinterfaces) op je smartphone? Zonder overbodige software “rommel” van fabrikanten die je niet wenst en/of niet gebruikt. Tips & tricks, praten over nieuwe apps, of over hoe je zelf apps kunt ontwikkelen en maken? Het behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Het is een goed initiatief van 3 eigenaren om het gemis van Android klanten in Nederland te gaan opvullen en meer, ten opzichte van hoe de Apple klant door Apple wordt bediend, aangezien Google hier zelf niet in voorziet.

Android ShoppingIn de O-Droid Store zul je in de toekomst alles aan randapparatuur vinden dat op Android draait, dus naast smartphones, phablets en tablets moet je ook denken aan smartwatches, home automatisering zoals beveiliging- en klimaatbeheersingsapparatuur en huishoudelijke apparaten zoals keukenapparatuur, bijvoorbeeld je koelkast. Maar ook oplossingen voor in de auto, zoals autoradio’s. Omdat de smartwatch het begin is van draagbare tech, en Google bezig is met de verdere ontwikkelingen van Google Glass, sluiten we ook niet uit dat ook dit in de toekomst bij de O-Droid Store te vinden zal zijn.

De opening is dus aanstaande vrijdag 8 november om 10 uur en gaat gepaard met een spectaculair evenement, de iPlons, om Apple gebruikers, die stiekem toch gecharmeerd zijn van de ontwikkelingen en innovaties van Android ten opzichte van Apple over de streep te trekken om over te stappen naar Android. Met de iPlons krijgen 10 mensen de kans om hun iPhone of iPad in het water te gooien om vervolgens met een gratis Android smartphone of tablet van de O-Droid Store naar huis te gaan!

Men is naast de locatie in Arnhem al bezig met een tweede vestiging in Maastricht en de ambitie is er om door geheel Nederland zo’n 20 van deze winkels en ontmoetingsplekken voor en door Android liefhebbers te gaan openen.

Als je meer wil weten over de O-Droid Store, gebruik dan onderstaande QR-code of klik op de Orange Droid om naar de website te gaan!

QR code O-Droid Store
Orange-Droid

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*