Nieuwe high-end smartphone OnePlus One vanaf 269 euro!

Eerder vandaag werd de eerste smartphone geïntroduceerd van de nieuwkomer in de smartphone industrie, de Chinese fabrikant OnePlus. Het nieuwe toestel zal onder de naam OnePlus One wereldwijd geïntroduceerd worden en wordt in 2014 een geduchte concurrent voor de huidige high-end smartphones van onder meer Samsung, HTC, Sony, LG en Oppo.
OnePlus is opgericht door de voormalige vice president van Oppo, een andere Chinese fabrikant van high-end smartphones die ook binnenkort haar opmars zal gaan maken in Europa met haar paradepaardjes de Oppo Find 7 en 7a. Deze toestellen zullen in tegenstelling tot de OnePlus One echter rond het prijsniveau van de Samsung Galaxy S5, HTC One M8 en Sony Xperia Z2 liggen, terwijl de OnePlus One eveneens komt met high-end hardware met een heel scherp prijskaartje!

OnePlus Never Settle

De OnePlus One is beschikbaar in 2 versies, een witte (Silk White) en een zwarte (Sandstone Black) uitvoering. De witte uitvoering heeft standaard 16 GB intern geheugen aan boord, de zwarte versie komt standaard met 64 GB intern geheugen. Beide toestellen beschikken over dezelfde Qualcomm Snapdragon 801 quad-core processor geklokt op 2,5 GHz net als in de Samsung Galaxy S5. Maar in tegenstelling tot de Samsung Galaxy S5 en de HTC One M8 beschikt de OnePlus One over 3 GB RAM net als de Samsung Galaxy Note 3 en de Sony Xperia Z2.

OnePlus-One Sandstone black

Wat het eerste opvalt aan beide varianten is het grote zwarte display dat erg aanwezig is en de aandacht trekt.
Het display van de OnePlus One heeft een diagonaal van 5,5″ net als de Galaxy Note 2, maar dan uitgevoerd met een IPS Full HD scherm met een resolutie van 1920 x 1080 pixels, een pixeldichtheid van 401 ppi! Dit prachtige scherm met goede kijkhoeken is voorzien van Touch-On-Lens technologie, wat inhoudt dat er geen separaat touchpaneel nodig is onder het Gorillaglas 3 display. Hierdoor is het scherm dunner. In combinatie met Gorillaglas 3 is het volgens OnePlus daardoor ook nog minder makkelijk te breken wanneer het toestel ten val komt. Dit moet natuurlijk nog uitgebreid in praktijk getest worden. Het display is verder ook voorzien van CABC & DRAM technologie, dat er afhankelijk van de inhoud van wat er op het scherm wordt weergegeven voor zorgt dat het batterijverbruik wordt optimaliseerd. Zo zal het onderscheid maken tussen dynamische en statische beelden en zal het 5,5″ scherm minder batterijverbruik hebben dan de huidige 5″ displays met dezelfde beeldinstellingen.

Rondom het display zit een metallic look rand. De body van het toestel zou gemaakt zijn van magnesium. Aan de zijkant is het toestel erg slank en aan de achterkant zit een lichte bolling waardoor het toestel op het dikste punt slechts 8,9 mm is en lekker in de hand ligt en doet denken aan de HTC One M8. Aan de linker zijkant vindt je de volumeknoppen en aan de rechter zijkant zit de powerknop, beiden op een comfortabele hoogte waar bij het eenhandig vasthouden van de OnePlus One je duim en indexvinger gesitueerd zijn. Aan de onderzijde zitten links en rechts van de USB aansluiting 2 stereo speakers die doen denken aan de gril aan de onderzijde van de Google Nexus 5. JBL zou betrokken zijn bij het ontwerp van de speakers van de OnePlus One. We zijn dan ook benieuwd naar de geluidskwaliteit.

Oneplus-One stereo speakers

De camera aan de achterzijde is 13 megapixel met een Sony GEN2 Exmor Sensor met 6 lenzen en een diafragma van f/2.0. Onder de camera vind je een dual LED. Voor selfies en videochat zit aan de voorkant een 5 megapixel camera met groothoeklens!

De OnePlus One draait op CyanogenMod 11S, gebaseerd op Android KitKat 4.4.2. Cyanogen staat bekend als de meest geliefde custom ROM CyanogenMod die dicht komt bij de stock Android ervaring die we kennen van de Google Nexus smartphones en tablets, maar dan met de puntjes op de i en met nog meer mogelijkheden voor instellingen en personalisatie. Versie CyanogenMod 11S is speciaal voor de OnePlus One ontworpen waarmee OnePlus, na de Oppo N1 waar een limited edition beschikbaar van was met CyanogeMod 10, de tweede fabrikant is die een smartphone uitbrengt die standaard voorzien is van CyanogenMod.

Achter de verwijderbare achterkant zit een dikke 3100 mAh Li-po accu. Verder zijn ook WiFi, Bluetooth, GPS en NFC aan boord. De afmetingen van de OnePlus One zijn 152,9 x 72,9 x 8,9 mm (h x b x d). De backcover is te verwisselen en komt wat later op de markt in variaties met diverse houtpatronen zoals een bamboo look, een stoere carbon look en een hippe denim jeans look.

Backcovers OnePlus One

Tot dusver klinkt het allemaal als muziek in de oren! Maar er is ook een keerzijde. Je zult ergens consessies moeten doen als je voor de OnePlus One kiest, 4 wel te verstaan!

Nadelen
De OnePlus One is geschikt voor 4G netwerken wereldwijd, dus ook geschikt om hier in Nederland razendsnel mobiel te kunnen internetten zou je denken. Niks is echter minder waar! In Nederland wordt er gebruik gemaakt van de frequenties 800 MHz en 1800 MHz en kunnen we theoretisch gebruik maken van de volgende banden: 1, 3, 7, 8, 20, 33, 34, 38 en 41. De meest gebruikte frequentie in Nederland en Europa is echter 800 MHz en meest gebruikte band is 20. Laat dit nou net de frequentie en band zijn waar de OnePlus One niet geschikt voor is? Zit je op het KPN netwerk en wil je 4G gebruiken? Dan is de OnePlus One momenteel geen optie! Via Vodafone is het in beperkte mate mogelijk 4G te gebruiken in combinatie met de OnePlus One. Via 3G is het natuurlijk wel gewoon mogelijk om mobiel internet te gebruiken.

Er is verder geen mogelijkheid voor uitbreiding van het geheugen door middel van een MicroSD kaart. Je zult het dus met het interne geheugen moeten doen, wat bij de 16 GB variant al snel vol zit nadat je je foto’s, video’s, muziek en muziek hebt opgeslagen. Ons advies is dan ook, als je voor de OnePlus One gaat, ga dan voor de 64 GB versie.

Een infrarood poort voor het op afstand bedienen van je televisie ontbreekt. Iets wat geen noodzaak is, maar tegenwoordig standaard te vinden is op de high-end smartphones van onder andere Samsung en HTC.

En als laatste, als je ondanks bovenstaande 3 minpunten toch denkt dat deze nieuwe smartphone van OnePlus dé One voor jou is, dan heb je kans dat je nog even moet wachten. Het toestel zou vanaf halverwege de maand mei beschikbaar moeten zijn, maar de OnePlus One zal naar zeggen in eerste instantie alleen via de website van OnePlus te koop zijn. En nou komt de “catch”, na uitnodiging door OnePlus! Dus je moet je eerst aanmelden en wachten op een uitnodiging, of je moet uitgenodigd worden door vrienden die reeds uitgenodigd zijn. Erg omslachtig en wellicht voor velen een afknapper of de doorslag om toch te gaan voor een andere smartphone. Aan de andere kant geeft het de OnePlus One iets exclusiefs en trekt het de aandacht!

OnePlus One Silk White

Al met al is de OnePlus One een zeer indrukwekkende smartphone voorzien van high-end specs waardoor het de concurrentie met alle toppers van dit moment aan kan. En dat voor de laagste introductieprijs ooit! De silk white 16 GB versie zal in Nederland verkrijgbaar zijn voor een verkoopprijs van € 269,00 en de sandstone black 64 GB versie voor slechts € 349,00!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*