Slimme kangoeroe robot ontwikkeld

BionicKangaroo

De onderstaande robot kangoeroe slaat energie op tussen de sprongen door.

BionicKangaroo
Een team van Duitse engineers heeft zijn werk aan de robot kangoeroe afgerond. De kangoeroe beweegt op de zelfde wijze als een echte kangoeroe van vlees en bloed.

De robot, officieel “BionicKangaroo” genaamd is een erg interessant omdat het de grenzen verlegt in de manier hoe transport gedaan kan worden. De meeste voertuigen bewegen op wielen echter de BionicKangaroo is in staat om stabiele sprongen te maken via iemand die de robot door middel van “gesture” gebaseerde beweging op afstand bestuurd.
Festo, het bedrijf dat de laatste 2 jaar heeft gespendeerd aan het ontwikkelen van de BionicKangaroo, zegt dat heeft zelfs de natuurlijke gave van een echte kangoeroe weten te evenaren. Echte kangoeroe’s zijn in staat via zeer geavanceerde achillespezen in hun benen de energie die vrij komt bij de landing na een sprong op te slaan zodat deze energie bij de volgende sprong weer gebruikt kan worden. Een zeer efficiënte manier van voortbewegen dus. Deze techniek is dan ook de voornaamste reden voor het maken van de robot omdat wij hier nog een heleboel van kunnen leren.
Naast het feit dat het project vooralsnog een unieke manier van hergebruiken van de energie lijkt te hebben ontwikkeld is dit mogelijk de meest coole video die je vandaag zult zien. Bekijk daarom de onderstaande video!

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*